Το “Skglive! Music Fest” έρχεται για 4 ημέρες να ξεσηκώσει τη Θεσσαλονίκη – Τα 28 καλλιτεχνικά σχήματα που θα λάβουν μέρος

|
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΖΟΛΑ

Μουσικά συγκροτήματα και μπάντες με διαφορετικά ρεπερτόρια θα ξεσηκώσουν για τέσσερις ημέρες τη Θεσσαλονίκη με πολλή μουσική, φρέσκους ήχους και κέφι.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει φέτος, για πρώτη φορά, ένα 4ημερο φεστιβάλ μουσικής το «#skglive! Music Fest – “Ζωντανεύουμε τη δημιουργία» στις 15, 16, 17 και 18 Απριλίου με δωρεάν είσοδο, στον εμβληματικό χώρο του Ολύμπιον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Μουσικά συγκροτήματα και μπάντες με διαφορετικά ρεπερτόρια, κλήθηκαν να αποστείλουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις, προκειμένου να συμμετέχουν στη πρώτη διοργάνωση του «#skglive! Music Fest – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία» του νέου σημαντικού θεσμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στο Ολύμπιον, συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εξελέγησαν και τόνισε πως η Περιφέρεια επενδύει πολλά στον πολιτισμό και πως περιμένουν σκληρή δουλειά και αποτέλεσμα προς όφελος του πολιτισμού και των πολιτών.

Τζιτζικώστας: Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύει νέα πολιτιστικά ρεύματα και προτάσεις

Ο περιφερειάρχης τόνισε σχετικά με τον νέο πολιτιστικό θεσμό της πόλης: «Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μας δίνεται άλλη μια ευκαιρία για να μιλήσουμε για έναν σύγχρονο θεσμό πολιτισμού που καθιερώνουμε στην περιοχή μας. Τον πολιτισμό που μας εμπνέει, που μας ενώνει που μας γεμίζει φως και αισιοδοξία. Τον πολιτισμό που αποτελεί έκφραση της δημιουργικότητας μας, που αποτελεί σταθερά για εμάς κορυφαία προτεραιότητα στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα παρουσιάζουμε το νέο φεστιβάλ μουσικής το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά και φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει το νέο πολιτιστικό και μουσικό θεσμό του τόπου μας. Είναι μια διοργάνωση που πραγματοποιείται από την ΠΚΜ μέσω του Κέντρου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου και σημαντικού οράματος μας, να ανοίξουμε δρόμο και να δώσουμε χώρο έκφρασης στα όνειρα των νέων και ανερχόμενων καλλιτεχνών της περιοχής μας, του τόπου μας. Είναι μια πραγματική γιορτή για την πόλη για την Περιφέρεια μας με όλα τα είδη της μουσικής. Η έμπνευση μας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της νέας διοργάνωσης είναι ο τεράστιος πλούτος, η εξαιρετική ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία της μουσικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης στον τόπο μας. Έμπνευση μας είναι προφανώς οι παρά πολλοί ανήσυχοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες που αναζητούν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και τους οποίους θελουμε να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο μας. Τους δίνουμε την ευκαιρία να το κάνουν εδώ. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που διαχρονικά αναδεικνύει νέα πολιτιστικά ρεύματα και προτάσεις, είναι διαχρονικά η πόλη που πρωτοπορεί στην καλλιτεχνική δημιουργία και με αυτό το φεστιβάλ επανασυνδέεται με την ταυτότητα της. Στόχος μας είναι να προβάλουμε παντού την πλούσια και πολύπλευρη μουσική δημιουργία συνεχίζοντας σταθερά και έμπρακτα να στηρίζουμε τον σύγχρονο πολιτισμό δημιουργώντας νέες ευκαιρίες αλλά και πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ενίσχυση των δημιουργικών καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου μας. Θα στεκόμαστε , σταθερά και ουσιαστικά δίπλα στους φορείς τους πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, χωρίς αποκλεισμούς. Όπως κάναμε ήδη τα προηγούμενα χρόνια με περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα φέραμε 80 οπτικοακουστικές παραγωγές και μαζί 145 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα, αλλά και 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Περιφέρεια ουσιαστικά είναι αυτή που χρηματοδοτεί ότι εμπεριέχει τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη και πέρα από τον σύγχρονο πολιτισμό αναδεικνύουμε και την πολιτιστική κληρονομιάς μας , όπως το νέο μουσείο της Βεργίνας, τον Τύμβο Κάστα, το σπήλαιο των Πετραλώνων κ.α.. Για εμάς ο πολιτισμός είναι μια ανοιχτή αγκαλιά σε όλους. Μια διέξοδος εξωστρέφειας που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη και φωτεινή».

Άννα Μυκωνιου: Ένα φεστιβάλ ευκαιριών

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ, Άννα Μυκωνίου, ανέφερε πως: «Τώρα ήρθε η στιγμή σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος να δημιουργήσει ένα φεστιβάλ ευκαιριών. Εκτός ότι συστήνουμε αυτά τα σχήματα, θα καλέσουμε αντιδημάρχους και δημάρχους της Βορείου Ελλαδος, ώστε να ακούσουν αυτά τα σχήματα και στη συνέχεια να προχωρήσουν και σε συνεργασίες για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους συγκεκριμένους Δήμους στο μέλλον. Ουσιαστικά δίνεται η ευκαιρία στο ντόπιο καλλιτεχνικό προϊόν».

Δημήτρης Ζερβουδάκης: Η Θεσσαλονίκη ανοίγει την καρδιά της στα παιδιά της

«Η Θεσσαλονίκη ανοίγει την καρδιά της στα παιδιά της. Οι τέσσερις μέρες δεν είναι αρκετές για αυτό το φεστιβάλ, όποτε περιμένουμε να δούμε πότε θα στήσουμε κι αλλά αυτόνομα φεστιβάλ, όπως τζαζ. Αυτό που θα ξετυλιχτεί είναι ένα απολύτως εξαγώγιμο προϊόν για τα Βαλκάνια, αλλά και για όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλαδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Το κέντρο πολιτισμού περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας έλαβε 165 ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις, οι περισσότερες ιδιαίτερα αξιόλογες, με φρέσκο ήχο και έμπνευση. Πρόκειται αναμφισβήτητα για συμμετοχή ρεκόρ, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου θεσμού, που προωθεί και αναδεικνύει τη μουσική δημιουργία.

Η Επιτροπή αξιολόγησης του φεστιβάλ προέκρινε τελικά 28 σχήματα.

Παρακάτω τα μουσικά σχήματα που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής:

 • #1. «Γιώργος Καρράς» – Γιώργος Καρράς
 • #2. «Stringless» – Χριστίνα Κωστάκη
 • #3. «Baby on board» – Δημήτρης Παπαδόπουλος
 • #4. «Merem» – Βανέσσα Κουρτέση
 • #5. «Oktavision» – Θανάσης Αποστολίδης
 • #6. «Γιάννης Οικονομίδης» – Γιάννης Οικονομίδης
 • #7. «MόΡΑ the Band» – Γιώργος Τιάκας
 • #8. «Μουσικοί Περιηγητές» – Κώστας Βερβίτης
 • #9. «Thodoris Kotsifas Large Ensemble» – Θοδωρής Κότσυφας
 • #10. «Γουρούνια στο διάστημα» – Κωνσταντίνος Βούρος
 • #11. «Charis Kapetanakis Quartet» – Χάρης Καπετανάκης
 • #12. «Loopia Band» – Αντώνιος Βουμβουλάκης
 • #13. «Sokratis Votskos Quartet» – Σωκράτης Βότσκος
 • #14. «Tales from the Box» – Θάνος Σταυρίδης
 • #15. «Ελένη Μπουσμαλή» – Ελένη Μπουσμαλή
 • #16. «Νίκος Χρηστίδης» – Νίκος Χρηστίδης
 • #17. «Οι Κούπες» – Μπάμπης Στεφανίδης
 • #18. «Caja Secreta» – Θωμάς Νάτσης
 • #19. «Γιάννης Γεωργιλάς» – Γιάννης Γεωργιλάς
 • #20. «Μαργαρίτα Λιτητάρη» – Μαργαρίτα Λιτητάρη
 • #21. «Arethma» – Άγγελος Αθανασιάδης
 • #22. «Αλέντι» – Γιώργος Πολυχρονιάδης
 • #23. «Bouche Fermee» – Σταυρούλα Μαύρου Μαρία Γουβαλή
 • #24. «Argalios» – Χρυσούλα Συνιόλα
 • #25. «Hardbeats» – Γιώργος Φωκάς
 • #26. «Les Filadores» – Νάγια Μυσερλή
 • #27. «Κώστας Τηλαβερίδης» – Κώστας Τηλαβερίδης
 • #28. «Μαρία Παρούση» – Μαρία Παρούση

Τα 28 σχήματα θα παρουσιάσουν την καλλιτεχνική τους πρόταση στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, ενώ έχουν προσκληθεί εντεταλμένοι πολιτισμού, Αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες και δημοσιογράφοι να γνωρίσουν τα μουσικά σχήματα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.