Θεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για την καλλιτεχνική περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Δυναμικά ξεκινά η σεζόν Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζουν σημαντικές διεθνείς παραγωγές, συναυλίες μουσικών παγκοσμίου φήμης, όπερα, χορός, ενώ συνεχίζονται εκδηλώσεις – θεσμοί, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, το Φεστιβάλ Μπαρόκ και οι εμφανίσεις της Ορχήστρας Νέων του ΟΜΜΘ «MOYSA».

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του κορυφαίου βιολονίστα LeonidKogan. Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Λεωνίδας Καβάκος, η VictoriaMullova και ο AugustinHandelich μαζί με κορυφαίες ορχήστρες, τιμούν τον μοναδικό αυτόν μουσικό με συναυλίες και εκδηλώσεις στις αίθουσες του Μεγάρου.

Παράλληλα, «Συγγραφείς από όλο τον Κόσμο Ταξιδεύουν στο Μέγαρο» για μία ακόμη φορά, για να συστηθούν στο αναγνωστικό κοινό και να δώσουν την ευκαιρία στους αναγνώστες να τους γνωρίσουν καλύτερα.

Οι σημαντικές συνεργασίες με την Κρατική Ορχήστρα  και το  Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματός μας ενώ το Μέγαρο θα συμπλεύσει φέτος και με τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ, τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

Το Μέγαρο πιστό στην δύναμη της συμπερίληψης, παρουσιάζει, στο πλαίσιο των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας την όπερα ‘’LaTraviataαπό την Εθνική Λυρική Σκηνή  ενώ και στους «Συγγραφείς του Κόσμου» παγιώνεται πλέον η διερμηνεία για τους μη ακούοντες συμπολίτες μας και εκείνους με σοβαρά  προβλήματα ακοής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Συνταγογράφησης» με την παράσταση του  Νίκου Ξανθούλη  «Τα Παπούτσια του Άλλου» στην οποία συμμετέχουν άτομα με ψυχικά νοσήματα.  Επιπλέον, την έναρξη του φετινού προγράμματος σηματοδοτεί συναυλία στο πλαίσιο του «EyeHarp», μιας ξεχωριστής μουσικής σύμπραξης καλλιτεχνών με άτομα με αναπηρίες.

Τέλος, τα Χριστούγεννα Στο Μέγαρο θα είναι και φέτος φαντασμαγορικά!   «Καρυοθραύστης» από το Ballet Arabesque,ο «Μικρός Πρίγκηπας» σε μια παραμυθένια παραγωγή του Broadway Entertainment Groupαλλά και γιορτινές συναυλίες θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος η πρόεδρος του ΔΣ του Μεγάρου καθ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου- Αιγυπτιάδου δήλωσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένας πολιτιστικός φορέας όπως το Μέγαρο μουσικής της Θεσσαλονίκης απευθύνεται στους πολίτες όλης της χώρας, οφείλει να το κάνει. Η σεζόν Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει δυναμικά. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζουν σημαντικές διεθνείς παραγωγές, συναυλίες μουσικών παγκοσμίου φήμης, όπερα, χορός, ενώ συνεχίζονται εκδηλώσεις – θεσμοί, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, το Φεστιβάλ Μπαρόκ και οι εμφανίσεις της Ορχήστρας Νέων του ΟΜΜΘ «MOYSA».  

Αρωγός στο έργο μας και πάντα δίπλα μας βρίσκεται το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο ευχαριστώ από καρδιάς», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημαντική βοήθεια των χορηγών του ΟΜΜΘ: AEGEANAIRLINES, LIDL, VOLVO, ALPHABANK και GRANDHOTELPALACE.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου κ. Χρίστος Γαλιλαίας είπε ανάμεσα σε άλλα: « Το πρόγραμμά μας χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη ποικιλομορφία. Πέρα από την Μουσική, έχουμε Χορό, Όπερα ενώ συνεχίζονται οι πολύ επιτυχημένοι θεσμοί του Φεστιβάλ Μπαρόκ και του Διεθνούς  Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου.

Ο κ. Γαλιλαίας αναφέρθηκε στο μεγάλο αφιέρωμα που ετοιμάζει το Μέγαρο για τα 100 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου βιολονίστα Leonid Kogan αλλά και στην όπερα ‘LaTraviata’ που ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Μέγαρο στο πλαίσιο των Δημητρίων:

«Χαίρομαι που θα πραγματοποιηθεί σε μια τετραπλή συνεργασία: Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημήτρια και Μέγαρο Μουσικής και για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα, σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας. Πιστεύουμε πολύ σε αυτό. Ο πολιτισμός είναι για όλους»

Νικόλαος Αβδελλάς-προεδρος Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Ευγενία
Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου, Κώστας Γκιουλέκας υφυπουργός Μακεδονίας-
Θράκης, Χρίστος Γαλιλαίας, Φανή Τσατσάια γενική διευθύντιρα MOMus

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.