ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 22,4% τον Φεβρουάριο των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας

Αύξηση 22,4% καταγράφηκε τον Φεβρουάριο στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, καθώς και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 29,7% και των εισπράξεων κατά 11,1%.
Το α’ δίμηνο σημειώθηκε αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 11,8% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 16% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 7,9% στις εισπράξεις.
Σύμφωνα επίσης με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως μεταδίδει το Αθηναικό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφεται τον Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, αύξηση των επισκεπτών κατά 44,1%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 59,5% και των εισπράξεων κατά 33%.
Το α’ δίμηνο υπήρξε αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2023, κατά 34,2% στους επισκέπτες, κατά 56,8% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 23,9% στις εισπράξεις.





