Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη με μουσική, συμπόσια και… φλόγα!

|
THESTIVAL TEAM

Μπορεί να έφτασε  Αύγουστος για να αρχίσουν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι περιφερειακοί δήμοι…
είναι αποφασισμένοι να φορτσάρουν στην τελική ευθεία. Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή, με μία συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Κρατική Ορχήστρα, με πλήρη σύνθεση, θα παρουσιάσει δώδεκα κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και θα γιορτάσει με όλη την πόλη κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Οι εκδηλώσεις, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που απομένουν έως το τέλος του 2012.

Ξεχωρίζουν ιστορική έκθεση και διεθνές επιστημονικό συνέδριο.

Συγκεκριμένα, από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί το «Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης», με στόχο την υποστήριξη των διεθνών προοπτικών της πόλης. Το συμπόσιο θα περιστραφεί γύρω από τρεις ευρείς θεματικούς άξονες: την παρακμή της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, την άνοδο της Κίνας και το Ισλάμ μετά την Αραβική Ανοιξη.

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ένα τριήμερο επιστημονικό συνέδριο, με θέμα «Θεσσαλονίκη: Μία πόλη σε μετάβαση, 1921 – 2012», με στόχο τη δημιουργική συνάντηση των σύγχρονων ιστοριογραφικών ρευμάτων αλλά και όλων των συναφών κοινωνικών επιστημών.

Η μεγάλη φλόγα στον Πύργο του Τριγωνίου που επτόκειτο να ανάψει την πρώτη ημέρα του έτους θα ανάψει τελικά στις 26 Οκτωβρίου, την ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.