Θεσσαλονίκη: Στο Ιπποκράτειο ο Μητσοτάκης, επισκέφθηκε την Αφροδίτη Νέστορα και τον πατέρα της – “Εγκληματίες οι δράστες των εμπρηστικών επιθέσεων, θα συλληφθούν”

Μητσοτάκης
Intime
|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Την Αφροδίτη Νέστορα, στέλεχος της ΝΔ, αλλά και τους γονείς της που νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μετά την εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία που διαμένουν, στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκαν τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τις 16:15 ο πρωθυπουργός έφτασε στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη αλλά και τον υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε ολιγόλεπτες επισκέψεις τόσο στην πολιτεύτρια της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Νέστορα, όσο και στον πατέρα της και τους εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Η μητέρα της κας Νέστορα νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου και δεν επιτρέπονται επισκέψεις.

Σε δηλώσεις του από το Ιπποκράτειο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε άνανδρη και δολοφονική την εμπρηστική επίθεση στα σπίτια των τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για «εγκληματίες» αναφερόμενος στους δράστες και τόνισε πως θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

«Θεώρησα υποχρέωση μου ως πρωθυπουργός αλλά και ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να βρεθώ σήμερα στη Θεσσαλονίκη και να επισκεφτώ στελέχη μας τα οποία δέχτηκαν σήμερα το πρωί μια άνανδρη, δολοφονική επίθεση. Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό του Ιπποκρατείου για τους τραυματίες που μπόρεσαν να περιθάλψουν και για τη φροντίδα την οποία κατέχουν στην Αφροδίτη, τη μητέρα της και τον πατέρα της. Δυστυχώς, η μητέρα της είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε αρχικά στη δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε στη συνέχεια πρωθυπουργός, «θα ήθελα για μια ακόμη φορά να επαναλάβω ότι η βία δεν έχει καμία θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία. Και αυτοί οι οποίοι ενδύονται τον μανδύα των κοινωνικών αγώνων για να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, δεν είναι παρά εγκληματίες. Ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και στις διωκτικές αρχές. Θα βρούμε αυτούς που διέπραξαν αυτή την άθλια ενέργεια και θα τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη για να δικαστούν και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες έτσι όπως πρέπει, σε μια ευνομούμενη πολιτεία».

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ήταν και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, το σπίτι του οποίου έγινε επίσης στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Μάλιστα είχε και σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης του εξέφρασε τη στήριξή του.

Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις μέσα σε 20 λεπτά

Οι τρεις επιθέσεις έγιναν μέσα σε διάστημα λιγότερο των 20 λεπτών. Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια έγιναν οι κατοικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, του πρώην βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη, στην Τούμπα και της πολιτεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης, Αφροδίτης Νέστορα, στη Χαριλάου. Η τελευταία ήταν και η πιο σοβαρή και άφησε πίσω της πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι η κα Νέστορα αλλά και η μητέρα της, η οποία μάλιστα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου».