Τετ α τετ Μητσοτάκη με Στόλτενμπεργκ για Αν. Μεσόγειο και Ουκρανία – Οι επενδύσεις στο τραπέζι με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο

|
THESTIVAL TEAM

Τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνεχίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε, σήμερα, με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων για την Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας για επενδύσεις

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς οικονομικές σχέσεις. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχολίασε ότι «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoon Suk Yeol, συζητήσαμε για την ενίσχυση και την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών μας σχέσεων. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο πρωθυπουργός, σήμερα στις στις 19:30 ώρα Ελλάδος πρόκειται να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Yale, ενώ στις 00:45 ώρα Ελλάδος θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.