Συνάντηση του Στ. Κωνσταντινίδη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Γ. Τσούνη – Τι συζήτησαν

|
THESTIVAL TEAM

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Γιώργο Τσούνη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Τζέρυ Ίσμαηλ.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα στις σχέσεις των δυο χωρών και συζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας όσον αφορά στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων αμερικανικών επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα και την επέκταση των υφιστάμενων. Επίσης αναζητήθηκαν πεδία περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Ο κ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε στον Αμερικανό Πρέσβη τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη της οικονομίας της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ αναφέρθηκε στην ταχεία υλοποίηση του σχεδίου της ενεργειακής μετάβασης της χώρας και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις διμερείς σχέσεις.

Τέλος, ο Υφυπουργός τον προσκάλεσε στην Κοζάνη, πρόταση την οποία ο κ. Τσούνης αποδέχθηκε με χαρά.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσούνης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εσωτερικών για το θερμό καλωσόρισμα, εστιάζοντας στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την καθιέρωση της Βόρειας Ελλάδας σε επενδυτικό κόμβο στις νέες τεχνολογίες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.