Στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ – “Το έγκλημα δεν πρέπει να ξεθωριάσει στις μνήμες”

Κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με εκπροσώπους της Ισραηλιτικής Κοινότητας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
Ιδιαίτερη έμφαση, δόθηκε στην σημασία και στην αξία κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης. “Ενός έργου διεθνούς εμβέλειας, το οποίο αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης η οποία, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα, λειτούργησε καταλυτικά προκειμένου να δρομολογηθούν οι κατάλληλες τροποποιήσεις και ρυθμίσεις ούτως ώστε εντός του τρέχοντος έτους να δημοπρατηθεί η κατασκευή του”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τα Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης, “το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη των αξιών της ελευθερίας και του σεβασμού, ενώ ταυτοχρόνως θα αποτελέσει πόλο πολιτισμικής και τουριστικής έλξης για την πόλη. 6.000.000 αθώοι, ανάμεσα στους οποίους και 67.000 Έλληνες Εβραίοι, θανατώθηκαν στους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, ως θύματα των ακραίων αντιλήψεων του ναζισμού.
Το έγκλημα δεν πρέπει να ξεθωριάσει στις μνήμες ποτέ. Το «Ποτέ Ξανά» να είναι σύνθημα και έναυσμα για επαγρύπνηση. Σύνθημα και στάση συνείδησης”.
Ακολουθήστε το Thestival στο 




