Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Αυξήσεις 50% στα επιδόματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Φωτογραφία: Intime
|
ΦΑΝΗ ΧΑΡΙΣΗ

Εγκαινιάστηκε ο σταθμός φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων στην Σταυρούπολη

Αυξήσεις 50% στις μη μισθολογικές δαπάνες, δηλαδή στα επιδόματα και τις παροχές, σε όλους τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Δρομολογούμε σε συνεργασία με το γενικό λογιστήριο του κράτους την έγκριση των μη μισθολογικών παροχών της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2024 συνολικής δαπάνης 3,2 εκ ευρώ από 2,1 το 2023, δηλαδή αυξημένη κατά 50%, η μεγαλύτερη αύξηση που έχει γίνει σε οποιονδήποτε φορέα σε όλη την Ελλάδα για το 2024” είπε ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας έτσι στην σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Όσον αφορά τον σταθμό φόρτισης είπε ότι αποτελεί μια νευραλγική υποδομή για τον ΟΑΣΘ που όπως είπε εμπλουτίζεται με νέα λεωφορεία και νέο προσωπικό παρότι “ο Οργανισμός είναι σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης από το 2017“.

Τόνισε ότι σε κυκλοφορία βρίσκονται και τα 110 λεωφορεία καθώς κι ότι εκτός από τους νέους 110 οδηγούς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για πρόσληψη άλλων 40 νέων οδηγών “προκειμένου να κυκλοφορούν καθημερινά 340 λεωφορεία” από τα 300 που κυκλοφορούν σήμερα. Επίσης ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι χτες υπογράφτηκε η καταβολή της 7ης δόσης της ετήσιας επιδότησης του ΟΑΣΘ για την κάλυψη δαπανών, ύψους 4,3 εκατ. ευρώ επί συνολικού ετήσιου ποσού 52 εκατ. ευρω.

Τέλος ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι “προχωρά ο διαγωνισμός για την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ με μίσθωση 160 μεταχειρισμένων λεωφορείων ντίζελ διάρκειας τριών συν ένα ετών. Τα λεωφορεία αυτά θα αντικατασταθούν με ηλεκτρικά λεωφορεία από τον διαγωνισμό προμήθειας 700 λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που επίκειται το επόμενο διάστημα“.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου αναφέρθηκε στη νέα εποχή του ΟΑΣΘ με τα ηλεκτρικά λεωφορεία και στη δυναμική του σταθμού φόρτισης των λεωφορείων με τους 55 φορτιστές ενώ τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης.

Τον αγιασμό του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπολεως Βαρνάβας, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κώστας Γκιουλέκας, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συμεών Σίμος Δανιηλιδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτικας κ.ά.

Νωρίτερα, μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.