Ράνια Σβίγκου: Υποβαθμισμένη η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

«Τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά από την προχειρότητα και το φιάσκο της ακύρωσης από τον κ. Ερντογάν της συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη», τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Ντίνο Σιωμόπουλο.

Μια συνάντηση την οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση, όχι μόνο είχε ανακοινώσει, αλλά είχαν δοθεί και στον Τύπο διαρροές σχετικά με τα ζητήματα που θα θέσει ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά και για τη σημασία της». Σχολιάζοντας την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει, ούτε από την παρουσία, ούτε από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού, αφού το πρόγραμμά του θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αναβαθμισμένο».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει εγκαταλείψει την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όπως αυτή υλοποιήθηκε την περίοδο 2015-19», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται ενίσχυση των συμμαχιών, και διπλωματικές πρωτοβουλίες».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «θέλουμε μια ισχυρή θέση της χώρας μας, και αυτό γίνεται μόνο με ενεργητική διπλωματία και όχι με μια κυβέρνηση η οποία συνεχώς αιφνιδιάζεται από τις πρωτοβουλίες άλλων».

Σε ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «βρίσκεται στα απόνερα μιας δύσκολης περιόδου, όπου έχασε σε πολιτική αξιοπιστία και κοινοβουλευτική δύναμη», όμως, «μετά την εκλογή του Σ. Φάμελλου, το συνέδριό του και την εκλογή νέων οργάνων, έχει μπει σε μια νέα φάση». Υπογράμμισε ότι «ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το οποίο παίρνει πρωτοβουλίες, είναι η συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου, το οποίο να μπορέσει να αντιμετωπίσει αντιπαραθετικά και νικηφόρα τον Κ. Μητσοτάκη».

Σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε τις πρωτοβουλίες του «χρήσιμες και σημαντικές» και πρόσθεσε ότι αυτές συμβάλλουν στο «να υπάρξει μια προοδευτική εναλλακτική, στο πώς θα είναι ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος, ενισχυμένος και νικηφόρος». Στη συνέχεια, τόνισε ότι «είναι ώρα για μια ευρύτερη συσπείρωση του προοδευτικού χώρου, κι αυτό ακριβώς το σχέδιο υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Τέλος, αναφορικά με το αίτημα του απεργού πείνας, Πάνου Ρούτσι, η Ράνια Σβίγκου σχολίασε ότι «εδώ και 14 μέρες συζητάμε αν υπάρχει αίτημα εκταφής, μαθαίνουμε συνέχεια ότι υπήρχαν αιτήματα εκταφής από άλλους γονείς, προαναγγέλλει ο κ. Φλωρίδης ότι τελικά η δικαιοσύνη θα δει θετικά το αίτημα, και τελικά βλέπουμε ότι ικανοποιείται κατά το ήμισυ». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να καταλάβει ποιος νομικός κώδικας μας έχει φτάσει να συζητάμε τόσες μέρες αυτά τα πράγματα», και δεν ικανοποιείται πλήρως το αίτημα της εκταφής.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.