Παπανδρέου για Ντελόρ: Συνδύασε την ειρηνική αλληλεξάρτηση με σεβασμό στα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

“Η Ευρώπη πενθεί την απώλεια ενός μεγάλου αρχιτέκτονα της Ένωσης” τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρεου για τον θάνατο του Ζακ Ντελόρ.

“Ο Ζακ Ντελόρ, γνήσιος σοσιαλιστής, με βαθιά κατανόηση των ανισοτήτων, ταυτίστηκε με τη «χρυσή εποχή» της προοδευτικής Ευρώπης που συνδύασε την ειρηνική αλληλεξάρτηση με σεβασμό στα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα” σημείωσε και πρόσθεσε:

“Εργάσθηκε για τη νομισματική ένωση και πίστευε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα. Η παρακαταθήκη του θα αποτελέσει χρήσιμο οδηγό για όλους όσους αγωνίζονται και σήμερα για το ευρωπαϊκό όραμα“.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.