Ν. Χαρδαλιάς: Ο Τζιτζικώστας είχε ζητήσει έκτακτα μέτρα για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

O Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε ζητήσει επιπλέον μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού κατά το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μακεδονία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ήταν από τις λίγους που εισηγήθηκαν τη λήψη επιπλέον μέτρων πριν από το τριήμερο της 26ης – 28ης Οκτωβρίου προς την κυβέρνηση.

“Λιγοστές οι εισηγήσεις για μέτρα στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό”

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Στολάκη, εάν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ίδιου, του κ. Τζιτζικώστα και αυτοδιοικητικών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 22 Οκτωβρίου υπήρξαν εισηγήσεις και ανησυχίες, ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει:

«Με λυπεί, ξέρετε, η εύκολη εκ των υστέρων κριτική διάθεση. Και αυτό γιατί παραγνωρίζει μία βασική παράμετρο στην τόσο δύσκολη εξίσωση που καλούμαστε να επιλύσουμε -ότι δεν λαμβάνουμε μέτρα χωρίς συγκεκριμένα επιδημιολογικά στοιχεία που να τα επιβάλλουν. Και τα μέτρα τα εισηγούνται και τα δεδομένα αξιολογούνται από τους έγκριτους επιδημιολόγους μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και μία ακόμη πραγματικότητα είναι πως ό,τι μέτρα και αν πάρουμε, αν δεν έχουμε τη συνεργασία που χρειαζόμαστε από όλους, τα μέτρα αυτά θα είναι ανεπαρκή. Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, είπε ότι υπήρξαν λιγοστές εισηγήσεις και προφανώς ο περιφερειάρχης συμμετείχε σε αυτές. Το σίγουρο είναι ότι η μάχη είναι κοινή και τη δίνουμε καθημερινά δίπλα-δίπλα με τους αιρετούς μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Σε κάθε περίπτωση, οι Θεσσαλονικείς, μαζί με όλους τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνουν μία δύσκολη μάχη που σταδιακά φαίνεται ότι κερδίζεται. Ας συνεχίσουμε έτσι και την περίοδο των εορτών, ας ξεπεράσουμε ακόμα μια φορά το σκόπελο, γιατί η ακτή είναι πια κοντά».