Μπακογιάννης για Εκρέμ Ιμάμογλου: Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται – Η ανάρτηση συμπαράστασης

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Μια φωτογραφία από τον Παρθενώνα κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Αθήνα ανάρτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ENVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Κώστας Μπακογιάννης στον απόηχο της σύλληψης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης από τις τουρκικές αρχές.

«Με τον Εκρέμ», έγραψε στην ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η δημοκρατία δεν φυλακίζεται» μετά την είδηση ότι κρατείται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αφήνοντας αιχμές για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλη η ανάρτηση

«Εκρέμ Ιμάμογλου: ο δήμαρχος που έγινε εχθρός του καθεστώτος επειδή τόλμησε να κερδίσει εκλογές κόντρα στη βούληση του. Από την πρώτη μέρα, ο Ερντογάν προσπαθεί να τον εξαφανίσει πολιτικά και να τον βάλει φυλακή όπως έκανε με τόσους αντιπάλους του. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται κόντρα σε κάθε έννοια δημοκρατίας και κράτους δικαίου με κατηγορίες που πλέον δεν μπορεί να πιστέψει κανείς. Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται. Η Ευρώπη δεν μπορεί να παρακολουθεί σιωπηλή και αμέτοχη την συνεχιζόμενη καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια χώρα που αλλάζει προσωπεία κατά το δοκούν».

Δείτε την ανάρτηση