Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα η δήλωση της Χαμάς, οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη δήλωση της Χαμάς «σημαντικό βήμα προς τα εμπρός», αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα και όλες οι εχθροπραξίες να σταματήσουν», επισημαίνοντας πως η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη στήριξή της προς τις διεθνείς προσπάθειες για ειρήνη.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έρχεται λίγες ώρες μετά το κάλεσμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στη Γάζα, με τη Χαμάς να δηλώνει ότι αποδέχεται βασικούς όρους του αμερικανικού σχεδίου ειρήνης.