Μητσοτάκης: Η ΝΔ υπέστη ζημιά από τον γάμο των ομοφύλων – Στενοχωρήσαμε ψηφοφόρους μας και το αναγνωρίζω

|
THESTIVAL TEAM

Την πρόθεσή του να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα.

Εκτίμησε πως αρκετοί πολίτες δεν πείστηκαν για το πόσο σημαντικές ήταν οι ευρωεκλογές, ωστόσο υπήρχαν και πολίτες που ήθελαν με τη στάση τους στις κάλπες να στείλουν ένα μήνυμα. Παράλληλα τόνισε πως αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές.

«Διορθωτικές κινήσεις λαμβάνοντας το μήνυμα των ευρωεκλογών»

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα είπε:  «Ήταν μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, κουραστική, όπως πάντα. Πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους συνεργάτες μου, σε όλα τα στελέχη μας, στον κομματικό μας μηχανισμό για τον αγώνα τον οποίο έκαναν. Αλλά, σίγουρα, δεν θα το κρύψω, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Κι αυτό με κάνει ταυτόχρονα να είμαι και προβληματισμένος, αλλά με έναν παράξενο τρόπο και ανακουφισμένος. Και αν σας αιφνιδιάζει το δεύτερο επίθετο, είναι γιατί πιστεύω πάντα στη σοφία του ελληνικού λαού. Aν ο ελληνικός λαός ήθελε με τον τρόπο του -και νομίζω θα το εξηγήσουμε και στη συνέχεια- να μας στείλει ένα μήνυμα, νομίζω ότι είναι καλύτερα που το έστειλε τώρα».

Πρόσθεσε ότι: «Έχουμε ακόμα τρία χρόνια μπροστά μας, είμαστε στην αρχή της δεύτερης τετραετίας και νομίζω ότι χρέος μου είναι να αποκωδικοποιήσω σωστά τα μηνύματα των εκλογών και, προφανώς, να προβώ σε όλες εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα δείξουν στους πολίτες ότι λάβαμε υπόψη το μήνυμά τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι: «Ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν το 2023, δεν μας ψήφισαν. Ως επί το πλείστον δεν πήγαν κάπου αλλού, έκατσαν σπίτι τους, κάποιοι μπορεί από κούραση από τις επαναλαμβανόμενες εκλογές, κάποιοι γιατί θεωρούσαν ενδεχομένως ότι αυτές οι κάλπες δεν είχαν τόσο μεγάλη σημασία και κάποιοι για να μας στείλουν μήνυμα. Αλλά δεν πήγαν αλλού.  Άρα, θα έλεγα ότι μας είπαν με τον τρόπο τους: «σας εμπιστευόμαστε αλλά γίνετε καλύτεροι, πηγαίνετε πιο γρήγορα». Και θα σας πω και στη συνέχεια ποια πιστεύω ότι είναι τα πεδία εκείνα της πολιτικής τα οποία θέλω να προτεραιοποιήσω για να αποδείξω ότι με τον τρόπο μου έλαβα το μήνυμα το οποίο μας έστειλαν οι πολίτες».

«Ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα – Αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση»

«Αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Έταξαν 45 δισ και πήραν 14%. Ο λαός αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις, ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα, δεν προσφέρεται το έδαφος της πατρίδας μας για τέτοιου είδους φυτά», τόνισε. Παράλληλα χαρακτήρισε σταγόνα στον ωκεανό τις διαρροές ψηφοφόρων προς τα δεξιά σε σχέση με αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν

«Η ΝΔ υπέστη πολιτική ζημιά από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως ζήτημα τεκνοθεσίας και αλλαγής στον εν λόγω νόμο. Και εγώ ίσως δεν μπόρεσα να το επικοινωνήσω όπως έπρεπε», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τόνισε πως η ΝΔ υπέστη πολιτική ζημιά από τον νόμο αυτό.

«Κάναμε το δίκαιο και το σωστό, στενοχωρήσαμε παραδοσιακούς ψηφοφόρους. Η ΝΔ υπέστη πολιτική ζημιά από τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Για ένα θέμα που αφορούσε πολύ λίγους συμπολίτες μας, συζητούσαμε επί έναν μήνα σαν να μην υπήρχε κάτι άλλο στην επικαιρότητα», ανέφερε.

«Νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια»

«Ίσως χρησιμοποιήσαμε κάποιες φορές λάθος γλώσσα – για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών. Μόνο σημειακές διορθώσεις για τον νόμο», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια.

«Όχι στις κινήσεις πανικού για την ακρίβεια», υπογράμμισε λέγοντας πως «θα έλθουν νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια. Αρχίζουμε να βλέπουμε μία αποκλιμάκωση των τιμών, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, πρέπει να το δούμε αυτό με πολύ μεγαλύτερη ένταση».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.