Μητσοτάκης από το Ωδείο Αθηνών: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συνάντηση με τους αγρότες

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση των συζητήσεων με τους αγρότες εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά την πολύωρη συνάντησή του με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19/01) στο Ωδείο Αθηνών, όπου συμμετείχε σε δημόσια συζήτηση με τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών», που συνδιοργανώνουν το The Books’ Journal και το Ωδείο Αθηνών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους αγρότες και στο ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι αναμένει να επικρατήσει η λογική, επισημαίνοντας πως η κοινωνία έχει δοκιμαστεί από τις παρατεταμένες κινητοποιήσεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Θα κάνουν κάποιες συζητήσεις αύριο. Νομίζω ότι και η κοινωνία έχει εξαντληθεί από αυτές τις 50 ημέρες κινητοποιήσεων. Δεν έχουν να κερδίσουν κάτι παραπάνω με το να παραμένουν στα μπλόκα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι εκτιμά πως αυτή η πραγματικότητα έχει γίνει αντιληπτή και από τους ίδιους τους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι, παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, δηλώνοντας έτοιμος «να χειριστεί οποιαδήποτε άλλη κατάσταση», εφόσον οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν.