Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Ημαθία: Επαφές με φορείς, αυτοδιοίκηση, αγρότες και επιχειρηματίες

|
THESTIVAL TEAM

Σειρά επαφών με φορείς, αυτοδιοίκηση, αγροτικό και επιχειρηματικό κόσμο είχε κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την Ημαθία.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, η γενική γραμματέας Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, Κατερίνα Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Αντώνης Φιλιππής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας, το πρόγραμμα ξεκίνησε με συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, όπου πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις υποδομές του νομού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κάθετο οδικό άξονα, καθώς και στην πορεία της Αμάλθεια Ημαθίας Α.Ε., του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Οπωροκηπευτικών Νομού Ημαθίας, με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να εκφράζουν τη βούλησή τους για την άμεση προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών.

Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, παρουσία της γενικής γραμματέως, Κατερίνας Οικονόμου, κατά την οποία συζητήθηκαν σημαντικά έργα υποδομών και αναπλάσεων, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό δημοτικών και παραγωγικών εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον δήμο Νάουσας, όπου τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή και τις αναπτυξιακές της προοπτικές. Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και τηλεφωνικών επικοινωνιών, ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που τέθηκαν και συζήτησε με τη δημοτική αρχή τρόπους προώθησης των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Αντώνης Φιλιππής πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις της Ημαθίας, αποκτώντας άμεση εικόνα για τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τοπικού παραγωγικού ιστού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα. Ο κ. Φιλιππής πραγματοποίησε επίσης συνάντηση εργασίας στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών, αγροτικών επιχειρήσεων, παραγωγών, συνδικαλιστικών φορέων και προέδρους οργανώσεων του αγροτικού χώρου, καταγράφοντας αναλυτικά τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις προτάσεις του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων στους δήμους, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα στη Δοβρά, όπου αντηλλάγησαν απόψεις για ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, την κοινωνική συνοχή και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Το απόγευμα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ημαθίας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθησε ευρεία συζήτηση με επιχειρηματίες και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων από όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας, κατά την οποία αναπτύχθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα, οι κίνδυνοι αλλά και οι σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στα γραφεία της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με στελέχη και φίλους της παράταξης. Στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα βασικά συμπεράσματα των επαφών και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να παραμείνει σε διαρκή διάλογο με τους φορείς και την κοινωνία της Ημαθίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ