Κοντογεώργης: Μέσα σε 48 ώρες έπρεπε να αντιμετωπίσουμε 220 πυρκαγιές

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Η κλιματική κρίση επεκτείνεται και στην κατεύθυνση αυτή η πυροσβεστική υπηρεσία, η θα πρέπει να θωρακιστεί ώστε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, ανέφερε ενδεικτικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θ. Κοντογεώργης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς σχετικά, για τον επανασχεδιασμό της δασοπυρόσβεσης, σημείωσε πως κτίζεται βήμα – βήμα, τονίζοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή, θα γίνουν προσλήψεις, ειδική εκπαίδευση του προσωπικού σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις ενώ θα ανανεωθεί ο στόλος της πυρόσβεσης.

Όπως είπε ο κ. Κοντογεώργης το 2026 η χώρα θα παραλάβει τα πρώτα επτά καναντέρ στο πλαίσιο χρηματοδοτικού προγράμματος 2,2 δισ. ευρώ.

Επίσης προγραμματίζεται η προμήθεια σύγχρονων μέσων πυρόσβεσης με ελικόπτερα και drones ώστε να αξιοποιηθεί η τεχνολογία για τη προστασία των δασών.

Για τους εμπρησμούς στον Έβρο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε ότι εκδηλώθηκαν 15 εστίες παράλληλα γεγονός που διερευνάται.

Ταυτόχρονα οι πυροσβεστικές αρχές, σημείωσε, καλούνται να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες συνθήκες επικαλούμενος τη δήλωση του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος ο οποίος χαρακτήρισε το φετινό καλοκαίρι το δυσκολότερο των τελευταίων 32 ετών.

Σημείωσε δε, ότι μέσα σε δύο ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 220 πυρκαγιές εκ των οποίων οι 10 ήταν πολύ σοβαρές.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.