Κακοκαιρία “Daniel” – Κικίλιας: Δύο νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι – Προσοχή το επόμενο 24ωρο

Προσοχή για το επόμενο 24ωρο συνέστησε προς όλους ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία Daniel.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Πέμπτη το βράδυ.
«Εφιστούμε την προσοχή προς όλους. Μέχρι αύριο το βράδυ ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, ενώ τόνισε ότι «τα φαινόμενα ενδεχομένως θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική».
Όπως είπε ο υπουργός, «για τρίτο 24ωρο συνεχίζονται τα πρωτόγνωρα επικίνδυνα φαινόμενα», κυρίως στη Θεσσαλία. Ανέφερε ότι δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν τέσσερις αγνοούμενοι. Διευκρίνισε ότι οι δύο Αυστριακοί αγνοούμενοι βρέθηκαν και είναι ασφαλείς.
«Η λέξη πρωτόγνωρη έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και ίσως να μην κάνει εντύπωση. Αλλά εδώ ούτε αυτή η λέξη δεν μπορεί να αποδώσει τη σφοδρότητα του φαινομένου. Εδώ η φράση άνοιξαν οι ουρανοί βρίσκει την κυριολεκτική εφαρμογή της. Η ένταση και η διάρκεια της πρωτοφανούς για μετεωρολογικά χρονικά δεδομένα κατάστασης, μας έχει όλους βάλει σε πολύ μεγάλη πίεση» ανέφερε ο υπουργός.
Ακολουθήστε το Thestival στο 




