Κ. Μητσοτάκης: Στόχος όχι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και των τιμών στα τρόφιμα

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές, κι επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση, ενώ επεσήμανε ότι στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και τιμών στα τρόφιμα.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους όλα τα μέτρα όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και το καλάθι του καταναλωτή. Παράλληλα ενισχύεται εντός δεκαημέρου με 30 άντρες ο Ελεγκτικός Μηχανισμός και ενισχύεται η πλατφόρμα ekatanalotis γιατί όπως τονίστηκε οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλλουν.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.