Φλωρίδης για Τέμπη: Ο φάκελος της ανάκρισης θα απαντήσει όλα τα ερωτήματα

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Την βεβαιότητα του πως η έρευνα της δικαιοσύνης και συγκεκριμένα ο φάκελος της ανάκρισης θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών, εξέφρασε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη, τόνισε πως «όλα τα υλικά που βρέθηκαν στο χώρο του δυστυχήματος ήταν και παραμένουν στη διάθεση των πραγματογνωμόνων. Αν κάποιος ήθελε να εξαφανίσει θα πήγαινε τα χώματα στη θάλασσα όχι δίπλα σε ιδιωτικό χώρο φυλασσόμενο».

«Τον περασμένο Ιούλιο μας υπέβαλε αίτημα ο ανακριτής για ρύθμιση που θα του επέτρεπε να ανοίξει όλες τις συνομιλίες που αφορούσαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Φέραμε την ρύθμιση στη Βουλή και το εξηγήσαμε σε όλα τα κόμματα και παρόλα αυτά δεν το ψηφίσατε. Είναι η υποκρισία σας που αποκαλύπτετε και σας κάνει να φωνάζετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το δεύτερο που κάναμε ήταν με τους Ποινικούς Κώδικες. Αφαιρέσαμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις την έκδοση βουλεύματος ώστε τέτοιες υποθέσεις να οδηγούνται γρήγορα στο ακροατήριο. Δεν το ψηφίσατε ούτε αυτό. Το τρίτο που κάνουμε, έχοντας υπόψη την πικρή εμπειρία στην υπόθεση για το Μάτι που δεν βρισκόταν αίθουσα, είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εντοπίσουμε και να διαμορφώσουμε κατάλληλη αίθουσα για το δικαστήριο».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.