Ανθελληνικό παραλήρημα Ν. Φίλη: Προσβολή η εικόνα της Παναγίας και των ηρώων στην πρόσοψη της Βουλής

|
THESTIVAL TEAM

Σε μία άνευ προηγουμένου δήλωση προχώρησε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας την προβολή του βίντεο με στιγμές και σύμβολα από την ελληνική ιστορία και τις αξίες του ελληνικού λαού στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής.

Ο κ. Φίλης στη δήλωση του ανέφερε ότι η προβολή του συγκεκριμένου βίντεο στη Βουλή αποτελεί στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας. Στην εξωφρενική και ακραία ανθελληνική δήλωσή του ο κ. Φίλης θυμάται συνθήματα της χούντας, τα βάζει με την ΕΛ.ΑΣ. που προσπάθησε να επιβάλει το νόμο στις 17 Νοεμβρίου και επαναφέρει το φάντασμα της Χρυσής Αυγής.

Είναι άραγε χρυσαυγίτης όποιος αισθάνεται υπερήφανος για την ιστορία του και τα πιστεύω του; Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του.

Διαβάστε το παραλήρημα του Νίκου Φίλη, το οποίο έχει εξοργίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών των μέσω κοινωνικής δικτύωσης:

«Η χθεσινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Παναγίας, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου εικόνων που παραπέμπουν στο διαβόητο “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”. Το κτίριο του βασικού θεσμού  της Δημοκρατίας καλύφθηκε  από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο.

Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής,  πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό και για στυγνή  προσβολή της Δημοκρατίας. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία  και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, “σοβαρής”  Ακροδεξιάς  και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα  νερά του μιλιταρισμού, του  σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής  εθνικοφροσύνης.

Είναι, άραγε,  τόσο σημαντικά  τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα “ορφανά” υπολείμματα  της Χρυσής Αυγής,  ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές;

Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν,  τόσο “φιλελευθερισμό” είχαμε να δούμε από τη χούντα».

Η 21η Νοεμβρίου είναι η Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας. 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.