Ευθυμίου: Τοποθετήθηκα έγκαιρα στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια

|
THESTIVAL TEAM

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής  Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Λάζαρου Θεοδωρακίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH FM».

Η κ. Ευθυμίου τόνισε: «έγκαιρα, μεταφέροντας και τις θέσεις των εκπροσώπων των δανειοληπτών τόσο κατά την ομιλία μου για το νομοσχέδιο του «μίνι ασφαλιστικού» όσο και κατά την ομιλία μου στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023 στην Ολομέλεια της Βουλής είχα τοποθετηθεί για τα κόκκινα δάνεια και, συγκεκριμένα, ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μέσα στα επιτρεπόμενα νομοθετικά και δημοσιονομικά όρια, για μία νομοθετική παρέμβαση στο πλαίσιο της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων υπέρ των δανειοληπτών».

Μάλιστα, σε συνέχεια της παραπάνω τοποθέτησής της, η Άννα Ευθυμίου κατέθεσε σε δημόσιες παρεμβάσεις της και δύο προτάσεις της για την καλύτερη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού. Ειδικότερα, η πρώτη πρόταση είναι να διευρυνθεί η ομπρέλα προστασίας και για τον οφειλέτη που έχει μία και μοναδική οφειλή και η δεύτερη να αιτιολογείται η μη συναίνεση τόσο από την πλευρά των χρηματοδοτικών φορέων όσο και από την πλευρά των δανειοληπτών στην πρόταση ρύθμισης που παράγει ο αλγόριθμος του εξωδικαστικού μηχανισμού. «Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι οι προτάσεις μου αυτές περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, για τις νομοθετικές αλλαγές στη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού», δήλωσε η βουλευτής.

Όπως ανέφερε η ίδια, πρόσφατα σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων διεξοδικά για τη διαδικασία που ακολουθείται για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των χρηματοδοτικών φορέων με τους δανειολήπτες στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού. «Αν υπάρχει κάποια στρατηγική από την πλευρά των χρηματοδοτικών φορέων εις βάρος των δανειοληπτών, η αιτιολόγηση της μη συναίνεσης στην πρόταση ρύθμισης που παράγει ο αλγόριθμος του εξωδικαστικού μηχανισμού πιστεύω πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό ανάχωμα», συμπλήρωσε και κατέληξε: «παρακολουθώ στενά το θέμα των κόκκινων δανείων και θα συμβάλλω θετικά στο έργο της Κυβέρνησης με θέσεις και προτάσεις».

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.