Τσακαλώτος: Με Αχτσιόγλου μπορεί να έχουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα από 10 έως 12 βουλευτές

|
THESTIVAL TEAM

Τη συζήτηση για τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους «6+6» άνοιξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει μέρα με τη μέρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο έντονο παρασκήνιο συγκρότησης ανεξάρτητης ΚΟ από τους αποχωρήσαντες βουλευτές. Μάλιστα, μίλησε για 10 ή 12 βουλευτές, ενώ σκιαγράφησε το «προφίλ» του νέου σχηματισμού.

«Όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι φύγουμε, πρέπει να πούμε τι θέλουμε για αυτή τη χώρα, ποια είναι η ατζέντα, ποια είναι τα ζητήματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι για τη χώρα στα συντρίμμια του παλιού Εμφυλίου. Ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε. Έχουμε καταλάβει ότι δεν μπορούμε τη συμβίωση, άρα εμείς έχουμε πάρει έναν άλλον δρόμο, πρέπει να συζητήσουμε με πολύ σοβαρό τρόπο για να παράγουμε πολιτική, γιατί αυτό χρειάζεται η χώρα», είπε αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να έχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου», ο ίδιος αποκρίθηκε πως: «Θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές. Είναι ένα κλίμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο ακόμη και για 12 βουλευτές που θα την αποτελούν. «Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος, νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, Υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

Τσακαλώτος: Θα είναι κάτι περισσότερο από forum διαλόγου και κάτι λιγότερο από κόμμα

«Ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παραγάγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας», συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Για τις ευρωεκλογές, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε: «Θα δούμε μέχρι τις ευρωεκλογές αν είναι forum. Θα είναι κάτι περισσότερο από forum διαλόγου και κάτι λιγότερο από κόμμα. Μου κάνει εντύπωση πόσες χιλιάδες αριστεροί που ενδιαφέρονται. Πρέπει να “πιάσουμε” τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν ψηφίζουν, που δεν ασχολούνται με την πολιτική».

«Θα δούμε αν θα μπορέσουμε να ομονοήσουμε: είναι άνθρωποι που φεύγουν, είναι άνθρωποι που μας παρακολουθούν και που δεν ήταν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενδιαφέρονται. Πρέπει να δείξουμε ότι ενωμένοι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος στον ANT1.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.