Εκλογοδικείο: Αναβολή για την απόφαση των ενστάσεων κατά των Σπαρτιατών

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Το Εκλογοδικείο ανέβαλε -χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία- την έκδοση αποφάσεων δυο ενστάσεων που αφορούν δύο βουλευτές των Σπαρτιατών.

Η πρώτη ένσταση, της οποίας η απόφαση αναβλήθηκε, είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση της οποίας η απόφαση αναβλήθηκε αναβλήθηκε είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αβραμέα κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Το σκεπτικό της αναβολής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, μεταξύ των λόγων της αναβολής είναι η ποινική εκκρεμότητα των βουλευτών που εξελέγησαν με τους Σπαρτιάτες, πλην του Βασίλη Στίγκα, οι οποία μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη και έναν δικηγόρο έχουν παραπεμφθεί σε δίκη στις 19 Ιουνίου για εξαπάτηση εκλογικού σώματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Εκλογοδικείο θα περιμένει πρώτα να υπάρξει απόφαση από τα ποινικά δικαστήρια για τους Σπαρτιάτες και μετά θα προχωρήσει στην δική του ετυμηγορία.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.