“Είναι λαμπαδηδρόμοι της ιστορίας μας” – Τα μηνύματα των πολιτικών για τους νέους μετά τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μηνύματα υπερηφάνειας και υποστήριξης προς τις νέες και τους νέους της χώρας μας απέστειλαν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, βουλευτές και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κανείς, βλέποντας τους νέους και τις νέες μας να παρελαύνουν και να αποδίδουν τιμή στην ένδοξη ιστορία της χώρας μας. Φέρουν βαριά κληρονομιά. Είναι λαμπαδηδρόμοι της ένδοξης ιστορίας μας. Ευθύνη όλων μας, να αφήσουμε μια Ελλάδα αντάξια των ονείρων τους. Μια Ελλάδα ισχυρή, ελεύθερη και δημιουργική».

Δείτε επίσης: Μαχητικά αεροσκάφη “έσκισαν” τον ουρανό της Θεσσαλονίκης – Δείτε βίντεο

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε: “Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να παραδώσουμε στους νέους ένα καλύτερο αύριο και αυτό κάνουμε. Όλοι μαζί στήνουμε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και μια δίκαιη κοινωνία”.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου, επεσήμανε ότι “οι μαθητές και οι μαθήτριες μας γέμισαν σήμερα υπερηφάνεια και συγκίνηση. Αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο, για μια καλύτερη και δίκαιη Ελλάδα”.

Τζιτζικώστας: Υποχρέωση μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μείνουν στον τόπο μας τα νέα παιδιά

“Είναι υποχρέωση δική μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να αφομοιωθούν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας τα νέα παιδιά”, διαμήνυσε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, όπως είπε, “μέσα από την αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας και τη δημιουργία μιας περιφέρειας καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, φροντίζουμε οι άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια από τη χώρα μας να επιστρέψουν και να βρουν καλά αμειβόμενες δουλειές”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος που παρακολουθούμε τις νέες και τους νέους της Θεσσαλονίκης να παρελαύνουν, συμμετέχοντας στον λαμπρό εορτασμό της πόλης. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα παιδιά αυτά, οι νέες και οι νέοι, να μεταφέρουν τη γνώση, τη μνήμη, την περηφάνεια, όλα αυτά που γιορτάζουμε αυτές τις ένδοξες μέρες του 1912 και του 1940. Σε αυτούς στηριζόμαστε για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Ελλάδας μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.