Οι Τούρκοι έδιωξαν το ΔΝΤ 24 φορές! Το είπε Τούρκος καθηγητής στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Tο κοινό της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και του Navarino Network, τιμώντας με την παρουσία του την ομιλία του καθηγητή και αρθρογράφου Dr. Sahin Alpay…

με θέμα «Turkish politics and economy under the government of Justice and Development Party (AKP)».
Σύμφωνα με τον Dr. Alpay, το σημαντικότερο επίτευγμα του AKP έγκειται στο γεγονός ότι εξασφάλισε την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας. Το 2002, έτος κατά το οποίο ανήλθε για πρώτη φορά στην εξουσία, η εν λόγω παράταξη, έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που είχε κληθεί στην Τουρκία για 24η φορά.
Τα τελευταία χρόνια, έχει επιτευχθεί ανάπτυξη της τάξης του 6%-7%, μείωση της φτώχειας, διπλασιασμός του εισοδήματος και μείωση της ανεργίας στο 9%. Αυτός είναι και ο λόγος που το AKP κερδίζει επανειλημμένα τις εκλογές. Εκτιμάται πως αν διεξάγονταν εκλογές αύριο, θα συγκέντρωνε το εντυπωσιακό ποσοστό του 53%-54%. Ωστόσο, αδύναμο σημείο της τουρκικής οικονομίας παραμένει το γεγονός πως η παραγωγή της απευθύνεται κυρίως στην εσωτερική αγορά.
Σύμφωνα με τον Dr. Alpay, ο Recep Tayyip Erdogan είναι το «μυαλό» και η οργανωτική δύναμη πίσω από το AKP. Το AKP είναι το μόνο κόμμα που μοιάζει στη δομή με τα κόμματα της Δυτικής Ευρώπης και που κινητοποίησε πολιτικά τις γυναίκες.
Το Navarino Network είναι μία ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με έδρα την Πλατεία Ναυαρίνου και στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη δημόσια ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της.

Πηγή: prionokordela.gr

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.