Νομικά κατά Σκουρλέτη θα κινηθεί η Eldorado Gold για τα περί ”σορταρίσματος της μετοχής”

|
THESTIVAL TEAM

Αγωγή προτίθεται να καταθέσει ο Paul Wright, διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

Αφορμή για την κίνηση αυτή του CEO της Eldorado αποτέλεσαν τα όσα ανέφερε ο Έλληνας υπουργός σε άρθρο του στο Bloomberg, όπου στην ουσία τον κατηγορεί για σορτάρισμα της μετοχής της εταιρείας του.

«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg. «Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. ‘Έίπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές» και συνέχισε: «Είμαι απόλυτα σίγουρος πως σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας του», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως «η αμοιβή του συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με την τιμή της μετοχής, και παίζει με αυτήν».

Από την πλευρά της, η εταιρεία σε σημερινή της ανακοίνωση απαντά στον υπουργό Περιβάλλοντος τονίζοντας πως ο Paul Wright θα καταθέσει αγωγή εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη κατηγορώντας τον για δυσφήμιση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.

Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.