Θεσσαλονίκη: Γέμισε ξανά με φυτοπλαγκτόν ο Θερμαϊκός – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Με φυτοπλαγκτόν γέμισε για ακόμη μια φορά ο Θερμαϊκός Κόλπος, στο ύψος της παλιάς παραλίας Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως, σύμφωνα με τους ειδικούς, καταγράφεται τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο, ενώ το 2023 παρατηρήθηκε, και πάλι, όταν οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές. Το φαινόμενο συγκέντρωσης φυτοπλαγκτόν, παρότι κάποιες φορές συνοδεύεται από δυσοσμία, δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Δείτε βίντεο από drone:

Drone – Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε το φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό from Orange Press Agency on Vimeo.

Δείτε φωτογραφίες του Intime:

Εξασφαλίστηκαν πρόσθετα κονδύλια για την ενίσχυση του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου

Με αφορμή το γεγονός ότι εξαιτίας των κλιματικών φαινομένων εμφανίζεται ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνεργασίας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Αγγελούδη, εκπροσώπων του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπου της εταιρείας που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη του έργου.

Κατόπιν αξιολόγησης των δεδομένων και επειδή απαιτείται διεύρυνση των καλύψεων, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης προέβη στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστούν πρόσθετα κονδύλια και να επεκταθούν οι παρεμβάσεις για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου.

“Το παραλιακό μέτωπο αποτελεί τη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης και θα κάνουμε κάθε αναγκαία ενέργεια για την αναβάθμισή του”, δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.