Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε το ΔΙ.ΠΑ.Ε. με τον δήμο Σερρών

|
THESTIVAL TEAM

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα , ο Πρύτανης, Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος και η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης στις Σέρρες.

Ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. επεσήμανε πως βασικός στόχος της νέας Πρυτανικής Αρχής είναι η αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου όλων των περιοχών στις οποίες εκτείνονται τα Τμήματα και οι Σχολές του Πανεπιστημίου, και ιδιαίτερα των Σερρών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο φορείς επικαιροποίησαν και συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, «Ο δήμος Σερρών αποτελεί στρατηγικό εταίρο ανάπτυξης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Οι κύριοι άξονες του Μνημονίου Συνεργασίας αφορούν στην υλοποίηση κοινών δράσεων με τον δήμο Σερρών, στην ίδρυση και ανάπτυξη θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων, στην ερευνητική συνεργασία και στην αξιοποίηση του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φοιτητών και φοιτητριών των Σερρών, σε δράσεις ανάπτυξης της περιοχής».   

Από την πλευρά της η κ. Μητλιάγκα δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες ενίσχυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και ανέφερε πως βρίσκεται στη διάθεση των Πρυτανικών Αρχών για κάθε κοινή δράση.

Τέλος, ο κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε την δήμαρχο για την πορεία μετεξέλιξης και αντιστοίχισης των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου, σε Πολυτεχνικά Τμήματα, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω και θα αναβαθμίσει την Πανεπιστημιούπολη των Σερρών.  

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.