Με πιστοποιητικά, μέτρα και… ουρές η επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ (video)

|
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΤΣΙΟΣ

Επιστροφή στα αμφιθέατρα με μέτρα για τους φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ καθώς ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα δια ζώσης, για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ υπάρχει ένας ελεγκτής του Πανεπιστημίου, ο οποίος “σκανάρει” τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και έπειτα επιτρέπει τους φοιτητές να εισέλθουν στο εκάστοτε τμήμα.

Είναι πρώτη μέρα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Κάθε φοιτητής έχει μαζί του πιστοποιητικό, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο” δήλωσε στο thestival ελεγκτής του ΑΠΘ.

Η περιοχή του πανεπιστημίου γέμισε με φοιτητές μετά από πολύ καιρό, οι οποίοι κατά πλειοψηφία τηρούν τα μέτρα φορώντας μάσκα ακόμα και στους προαύλιους χώρους.

Μεγάλη ουρά στο ΠΑΜΑΚ

Παρόμοιο σκηνικό ελέγχων υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με ελεγκτή να ζητάει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης των φοιτητών. Στο ΠΑΜΑΚ βέβαια ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, όπου γίνεται στην είσοδο των κτιρίων.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η “ουρά” που σχηματίστηκε στον πεζόδρομο της οδού Εγνατία, έξω από το ΠΑΜΑΚ είναι μεγάλη για τους σπουδαστές. Η “ουρά” φτάνει μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου. Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποιείται από τρία σημεία.

Κληθείς να σχολιάσει την ταλαιπωρία της αναμονής των φοιτητών, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης, καθησύχασε τους σπουδαστές τονίζοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες.

Με το σχεδιασμό που έχουμε θα τα καταφέρουμε. Με συνεννόηση με τους φοιτητές οι οποίοι έχουν καλή διάθεση. Από κει και πέρα το πανεπιστήμιο μας έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση χωρίς να έχει ευθύνη. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει μία ταλαιπωρία αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με περισσότερους ελεγκτές. Μετά τις 09:00 δεν θα υπάρχει τόση ουρά” ανέφερε.

Η Κατερίνα, φοιτήτρια Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΜΑΚ σχολίασε πως οι φοιτητές δεν θα μπορούν να δίνουν για πολύ καιρό χρήματα για rapid test, ενώ για την ταλαιπωρία στην “ουρά” ανέφερε πως δεν είναι ιδιαίτερο θέμα, καθώς ήταν αναμενόμενο λόγω των ελέγχων.

Δείτε φωτογραφίες του Thestival

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.