ΠΑΜΑΚ: Δεν χωρούσαν στην αίθουσα και τους έστειλαν σπίτι τους – Τι απαντά ο Πρύτανης

|
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΤΣΙΟΣ

Η πρώτη μέρα των δια ζώσης μαθημάτων στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης δεν ξεκίνησε ιδανικά. Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής αναφέρουν στο thestival.gr ότι δεν τους επετράπη η παρακολούθηση των μαθημάτων δια ζώσης με την αιτιολογία ότι η αίθουσα είναι… πλήρης.

Η πρώτη μέρα των δια ζώσης μαθημάτων έγινε… τηλεκπαίδευση για μερικούς

Από νωρίς το πρωί οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ στήθηκαν σε μία μεγάλη “ουρά” έξω από το Πανεπιστήμιο περιμένοντας αρκετή ώρα ώστε να ελέγξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους και να εισέλθουν στο κτίριο. Μερικοί από τους φοιτητές μπήκαν στην αίθουσά τους για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους, όμως οι καθηγητές τούς είπαν ότι “είμαστε πλήρεις“. Και αυτό διότι για ένα μάθημα που παρακολουθείται από κάτι παραπάνω από 100 σπουδαστές, η αίθουσα χωράει περίπου 40 άτομα!

Όταν οι φοιτητές ρώτησαν πώς θα παρακολουθήσουν το μάθημα, ο καθηγητής τούς απάντησε ότι θα το μαγνητοσκοπήσει και θα το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΑΚ για τους σπουδαστές.

Τι απαντά ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ

Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Εφόσον δεν χωρούσαν στην αίθουσα οι φοιτητές, δεν μπορούσαν να προσέλθουν” ανέφερε στο thestival ο πρύτανης ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης.Και πριν την πανδημία υπήρχε πληρότητα 300% στις αίθουσες. Πριν οι φοιτητές παρακολουθούσαν το μάθημα ακόμα και όρθιοι. Πλέον, λόγω covid, δεν γίνεται κάτι τέτοιο“.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες που θα κάνει το Πανεπιστήμιο για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις σημείωσε: “Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, έχουμε προγραμματισμένη για το μεσημέρι μία συνάντηση με τους προέδρους όλων των τμημάτων. Δεν έχω ακούσει άλλα προβλήματα, πλην δύο συγκεκριμένων μαθημάτων. Θα μιλήσω και με τους φοιτητές“.

Τέλος, ο κ. Κατρανίδης τόνισε πως “φέτος υπάρχει διπλάσια προσέλευση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, με τις υπάρχουσες υποδομές είναι πολλοί οι φοιτητές. Δεν υπάρχει αμφιθέατρο που να μη χρησιμοποιούμε προφανώς“.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.