Δήμος Θεσσαλονίκης: Το πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολείων – Έρχονται 10 νέα κτίρια, αναβαθμίζονται 11, γίνεται μελέτη για άλλα 8

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα αναβάθμισης της σχολικής στέγης*

Με στοχευμένες παρεμβάσεις και έργα ουσίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της πόλης, όπως αναφέρεται σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το εκτεταμένο πρόγραμμα του Δήμου περιλαμβάνει την ανέγερση 10 νέων σχολικών κτιρίων, δίνοντας έμφαση στην κάλυψη των αναγκών σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, 11 υφιστάμενα διδακτήρια αναβαθμίζονται κτιριακά, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας, ενώ μια σχολική μονάδα – το Ειδικό Σχολείο – μεταφέρεται σε μόνιμο, σύγχρονο χώρο, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη για την εκπαιδευτική κοινότητα της ειδικής αγωγής.

Ο Δήμος προχωρά και στη μελετητική προετοιμασία για την κατασκευή 8 νέων σχολείων, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση της αναβάθμισης και στο μέλλον, ενώ 17 σχολεία βρίσκονται ήδη σε φάση λειτουργικής, στατικής, ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης.

«Αναβαθμίζουμε τη σχολική στέγη με πράξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος, υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνει στη βελτίωση των υποδομών της εκπαίδευσης, με απώτερο στόχο ένα πιο ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον μάθησης για όλα τα παιδιά της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.