Άδωνις Γεωργιάδης για τριετίες: Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

«Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης για το «ξεπάγωμα» των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Ο ίδιος δε τόνισε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η ρύθμιση, που αφορά όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το «ξεπάγωμα» των τρετιών, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανεργία βαίνει μειούμενη με ταχείς ρυθμούς. Η πίεση για εξεύρεση νέων εργαζομένων είναι εντεινόμενη. Η πτώση θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Η κυβέρνηση στέλνει σαφές σήμα προς όλους ότι η δέσμευσή μας ήταν πραγματική βούληση. Ο νόμος για τα εργασιακά θα ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας».

Αναφερόμενος στην αναδρομικότητα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι δεν ισχύει γιατί θα τιναζόταν στον αέρα όλη η προσπάθεια. Όπως σημείωσε, «οι πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου του 2012 προχώρησαν σε αναστολή της εφαρμογής των τριετιών. Ουδέποτε μια αναστολή δημιουργεί ζητήματα αναδρομικότητας. Υπάρχει ένα ουσιαστικό ζήτημα. Ο λόγος που μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και στο «ξεπάγωμα» των τριετιών, ο λόγος που όλα αυτά είναι δυνατά να συμβούν, είναι γιατί η οικονομία έχει μπει σε σειρά. Η ρύθμιση είναι ισορροπημένη και λαμβάνει υπόψιν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.