Γιώργος Παπαδάκης: Πέθανε λίγες μέρες πριν επιστρέψει στα στούντιο του ΑΝΤ1

|
THESTIVAL TEAM

Ένα βαθιά συγκινητικό και εκτενές αφιέρωμα παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, τιμώντας τη μνήμη του Γιώργου Παπαδάκη, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιανουαρίου. Ο δημοσιογράφος που για 35 ολόκληρα χρόνια έλεγε το χαρακτηριστικό «Καλημέρα» μέσα από τη συχνότητα του σταθμού, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τηλεόραση και την ενημέρωση.

Φίλοι, συνεργάτες και συνοδοιπόροι από τον χώρο της δημοσιογραφίας μίλησαν με λόγια καρδιάς για τον άνθρωπο που πολλοί αποκαλούσαν «πατριάρχη της ενημέρωσης». Στάθηκαν όχι μόνο στη μακρόχρονη πορεία και τον επαγγελματισμό του, αλλά και στο ακέραιο του χαρακτήρα του, την εργατικότητα και τη βαθιά αίσθηση ευθύνης με την οποία αντιμετώπιζε την είδηση.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αποκάλυψη της Μαρίας Σαράφογλου, η οποία ανέφερε πως μόλις έξι μήνες μετά την αποχώρησή του από τη θρυλική πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Γιώργος Παπαδάκης ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο στούντιο. Συγκεκριμένα, είχε προγραμματιστεί να μπει ξανά στα πλατό στις 10 Ιανουαρίου, για τα γυρίσματα της νέας ενημερωτικής του εκπομπής.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο Γιώργος Παπαδάκης εργαζόταν πυρετωδώς για τη νέα αυτή τηλεοπτική πρόταση, η οποία θα προβαλλόταν και πάλι από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Ήταν ένα εγχείρημα που τον γέμιζε ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση, αποδεικνύοντας ότι μέχρι το τέλος παρέμεινε ενεργός, ανήσυχος και αφοσιωμένος στη δημοσιογραφία.