Μιχάλης Αεράκης: Από 12 ετών πουλούσα λαχεία στο Ηράκλειο, τυχαία έγινα ηθοποιός

|
THESTIVAL TEAM

Στην εφημερίδα “Απογευματινή” και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου, μίλησε ο Μιχάλης Αεράκης.

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που φέτος υποδύεται για τρίτη χρονιά τον παπα-Μιχάλη στον Σασμό του Alpha, μίλησε για τη ζωή του, την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική αλλά και τα δύσκολα παιδικά χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Υπάρχουν εκδηλώσεις λατρείας, με φωνάζουν Παπά Μιχάλη, ευτυχώς με λένε και Μιχάλη, όμως έχω διαπιστώσει πόσο πολύ μεγάλη ανάγκη έχει ο κόσμος να ακουμπήσει κάπου μέσα από την δυστυχία του, από την ανεργία, την δυσπιστία απέναντι σε όλο το πολιτικό σύστημα», δήλωσε αρχικά ο Μιχάλης Αεράκης.

«Στο πρόσωπο του παπά-Μιχάλη, που είναι ένας απλός λαϊκός άνθρωπος που προσπαθεί να δίνει λύσεις με τον λόγο του Θεού, ο κόσμος βλέπει έναν άνθρωπο για να ακουμπήσει πάνω του, με
βλέπουν ως έναν Άγιο άνθρωπο που θα δώσει λύση… Με γεμίζει χαρά αυτό», εξομολογήθηκε ο γνωστός ηθοποιός.

«Μέχρι τα 25 μου είχα περάσει δια πυρός και σιδήρου… Από 12 ετών πουλούσα λαχεία στο Ηράκλειο της Κρήτης και αργότερα ανάλογα με τη σωματική μου διάπλαση έκανα και άλλες δουλειές, όπως στην οικοδομή, σε μπαρ», παραδέχτηκε σε άλλο σημείο ο Μιχάλης Αεράκης.

«Κατάγομαι από πολύ φτωχή οικογένεια και ως μεγαλύτερος, με άλλα 3 αδέρφια πίσω μου, έπρεπε να δουλέψω, γι’ αυτό και πήγα σε νυχτερινό γυμνάσιο στην Αθήνα για να εργάζομαι τα πρωινά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Έγινα ηθοποιός τυχαία. Επειδή είχα από μικρός γένια, με είδαν και με φώναξαν σε ένα ερασιτεχνικό σχήμα για το ρόλο του παππά. Ήταν ο πρώτος μου ρόλος! Μόλις άκουσα τον σκηνοθέτη να δίνει οδηγίες, μαγεύτηκα και είπα στον εαυτό μου: αυτή τη δουλειά πρέπει να κάνεις. Μετά πήγα σε δραματική σχόλη», αποκάλυψε στη συνέχεια ο Μιχάλης Αεράκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.