Μελίνα Κόντη: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό

|
THESTIVAL TEAM

Δύσκολες ώρες βιώνει η Μελίνα Κόντη, καθώς έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη της γιαγιά, ένας άνθρωπος που, όπως φαίνεται μέσα από τα λόγια της ηθοποιού, είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά της και στην οικογένειά της.

Η Μελίνα Κόντη θέλησε να την αποχαιρετήσει δημόσια, μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram. Δημοσίευσε μια παλαιότερη φωτογραφία της γιαγιάς της και μαζί μοιράστηκε αναμνήσεις από τη γυναίκα που περιγράφει ως έναν ιδιαίτερα χαρισματικό και γεμάτο ζωή άνθρωπο.

Για τη Μελίνα Κόντη, η γιαγιά της δεν ήταν απλώς ένα αγαπημένο πρόσωπο της οικογένειας. Ήταν μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, χιούμορ, κομψότητα και μια έμφυτη καλλιτεχνική φλέβα. Παρότι είχε ολοκληρώσει μόνο το δημοτικό, είχε μεγάλη αγάπη για την ποίηση και έγραφε στίχους, κάτι που αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της ζωής της.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ηθοποιός, η γιαγιά της είχε ένα μεγάλο απωθημένο: ήθελε να γίνει ηθοποιός, όμως οι συνθήκες της εποχής δεν της το επέτρεψαν.

«Η γιαγιά μου ήταν πανέμορφη και πολύ αστεία. Η γιαγιά μου είχε τελειώσει το δημοτικό κι όμως ήταν ποιήτρια, σπουδαία ποιήτρια. Έγραφε αριστουργήματα κι είχε καημό τα ορθογραφικά. Ήταν πάντα χτενισμένη και φορούσε πάντα τακούνια. Η γιαγιά μου έσπαγε το ποδαράκι της σε κάθε φωτογραφία. Είχε χάρη μοναδική, σε όλα. Η γιαγιά μου ήθελε να γίνει ηθοποιός αλλά δεν την άφησαν.

Οι φίλοι του αδερφού μου όταν τους καλούσε σε πάρτι του έλεγαν: «Θα είναι κι η γιαγιά σου;» γιατί ήταν συναρπαστικό να είσαι με τη γιαγιά μου. Είχε πολλές ιστορίες και σκαρφιζόταν άλλες τόσες. Αγαπούσε τα λουλούδια και είχε πάντα κήπους.

Τα ταίριαζε όλα, ακόμα και τις φωτογραφίες μου με τα μαξιλάρια. Ήταν νοικοκυρά, ήταν αυτάρκης και πολύ περήφανη. Είχε γνώμη πολιτική, κοινωνική και πάνω από όλα, ψυχική. Το πόσο μας αγαπούσε ίσως μόνο εκείνη να μπορούσε να το χωρέσει σε λέξεις. Την λάτρευα. Κι όλοι μας λένε ζωή σε σας. Η Ζωή δεν είναι σε μας, η Ζωή έφυγε. Εκείνη ήταν έτοιμη, εμείς δεν ήμασταν. Κι ούτε θα ήμασταν ποτέ. Γιαγιάκα ελπίζω εκεί που πήγες να μοσχοβολάει βασιλικό και δυόσμο, όπως ονειρευόσουν», έγραψε η Μελίνα Κόντη.