Νίκος Ψαρράς: Στο εξωτερικό μας θεωρούν κλέφτες

|
THESTIVAL TEAM

Τον Δαρείο, τον βασιλιά της Περσίας υποδύεται για δεύτερη χρονιά ο Νίκος Ψαρράς στους «Πέρσες» του Αισχύλου, που παρουσιάζει από τις 14 Ιουνίου ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη.

Ο γνωστός ηθοποιός, μιλώντας στο «Secret», αποκαλύπτει πως παρά τη μεγάλη θεατρική εμπειρία του έχει πολύ άγχος τόσο για την παράσταση όσο και κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή.

«Κάθε χρόνο και χειρότερα. Οι ρόλοι και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν συνέχεια. Και δεν είναι ωραίο πράγμα να επαναλαμβάνεσαι, αλλά να εκπλήσσεις. Όλοι μας πριν από κάθε παράσταση έχουμε άγχος. Γιατί η παράσταση μπορεί να κρατάει ένα δίωρο, αλλά για εμάς είναι μια πάλη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το έργο, που καταγράφει τον θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, δικαίως μας γεννάει το ερώτημα γιατί σήμερα αυτό έχει ξεπέσει αρκετά.

«Το ελληνικό πνεύμα στην Αθήνα άνθησε σε μια δημοκρατία όπου όλα τα προβλήματα ήταν λυμένα. Οι Αθηναίοι τότε ασχολούνταν με τη σκέψη, το διάβασμα και τη μελέτη. Εμείς σήμερα έχουμε πρώτα να λύσουμε το πρόβλημα της επιβίωσης, δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε χρήματα για να πάρουμε γάλα για το παιδί μας. Είμαστε πια ένας λαός καταπονημένος. Στο εξωτερικό μας θεωρούν κλέφτες. Δυστυχώς, πουλήθηκε όλη η Ελλάδα τζάμπα», αναφέρει. Όμως, παρά τις δυσκολίες της εποχής, ο ίδιος τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει την απόλυτη ευτυχία. «Με τον ερχομό του παιδιού μου άλλαξε όλο το σύμπαν. Του μαθαίνω τη ζωή και ξαναμαθαίνω κι εγώ τη ζωή μαζί του. Έγινα πιο ευαίσθητος και εύθραυστος και αυτό μου έκανε πολύ καλό και στη δουλειά μου, γιατί οι ρόλοι πια βγαίνουν αλλιώς», αποκαλύπτει.

Ο Νίκος Ψαρράς, που μέσα από τις αμέτρητες επιτυχίες του στο θέατρο και την τηλεόραση έχει εισπράξει μεγάλο θαυμασμό κυρίως από τις γυναίκες, δεν διστάζει να αναφερθεί στο θέμα, ακόμα και τώρα που είναι παντρεμένος. «Όλοι οι ηθοποιοί είμαστε φιλάρεσκοι άνθρωποι. Μας αρέσει να αρέσουμε. Έρχονται γυναίκες στο καμαρίνι μου και με φλερτάρουν. Αλλά επειδή οι άντρες από τη φύση μας είμαστε κυνηγοί, δεν μου αρέσει καθόλου να γίνεται κυνηγός η γυναίκα», λέει.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.