Βούλα: Ξεσπούν οι συγγενείς της 72χρονης που παρασύρθηκε από δύο μηχανές – “Ο ένας την έριξε κι ο άλλος την χτύπησε”

|
THESTIVAL TEAM

Ξεσπούν οι συγγενείς της γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της σε ένα φρικτό τροχαίο, όταν τη χτύπησαν αλλεπάλληλα δύο μηχανές στη Βούλα.

Διαβάστε επίσης: Τροχαίο στη Βούλα: Βίντεο λίγο μετά την φονική παράσυρση της 72χρονης από τη μοτοσικλέτας

Αφού τη χτύπησε η πρώτη και την έριξε στο έδαφος, αμέσως μετά πέρασε από πάνω της, άλλη μία. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια του άνδρα της, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πίσω.

Ο γιος της γυναίκας, Δημήτρης Μπαλάφας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ, περιέγραψε όσα συνέβησαν, σύμφωνα με όσα του ανέφερε ο πατέρας του: «Προσπαθούσαν να περάσουν την παραλιακή, από την πλευρά της παραλίας να ανέβουν προς τα πάνω. Η μητέρα μου είχε διανύσει σχεδόν όλο τον δρόμο, είχε φτάσει δηλαδή στην αριστερή λωρίδα,. Ο πατέρας μου ήταν κάποια μέτρα πιο πίσω. Τότε πέρασαν δύο μηχανές με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η πρώτη ήταν αυτή που έριξε κάτω τη μητέρα μου και η δεύτερη ήταν αυτή που τη χτύπησε. Δυστυχώς, έχασε τη ζωή της άμεσα».

«Το δυστύχημα έγινε σε ένα σημείο που η ευθεία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, ξέρουμε και τους δρόμους και πώς περνούν τα αυτοκίνητα. Η ορατότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη και για τους οδηγούς και για τους πεζούς. Το λέω αυτό γιατί η μητέρα μου και ο πατέρας μου, πριν περάσουν τον δρόμο, είχαν κοιτάξει, είχαν ελέγξει.. Είναι πάρα πολύ εύκολο να δεις αν έρχεται κάποιος. Δεν φαινόταν τίποτα στον ορίζοντα για να ξεκινήσουν να περνάνε τον δρόμο. Αυτό που λέω είναι ότι οι μηχανές κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. Ούτε η μητέρα μου, ούτε οι οδηγοί πρόλαβαν να αντιδράσουν» πρόσθεσε, κάνοντας στη συνέχεια έκκληση να βρεθεί ο αναβάτης της πρώτης μηχανής, ο οποίος από εκείνη τη στιγμή είναι άφαντος.

«Εμείς αυτό θέλουμε αρχικά, είναι να βρεθεί ο πρώτος οδηγός της μηχανής, αυτός που τη χτύπησε, γιατί δεν έχει εμφανιστεί. Εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος. Είδε ότι έγινε και έφυγε. Αν μπορεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, να μας δώσει οποιαδήποτε βοήθεια για να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος. Θέλουμε να βρεθεί και να τιμωρηθεί για τον θάνατο της μητέρας μας. Ο δεύτερος νοσηλεύεται, ο πρώτος έχει εξαφανιστεί. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο βιντεοληπτικό υλικό από τα μαγαζιά που βρίσκονται στην παραλιακή, που θα μπορούσε να βοηθήσει. Όποιος έχει δει κάτι, να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με εμάς αν μας γνωρίζουν. Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό το έγκλημα», τόνισε ο κ. Μπαλάφας.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γαμπρός της αδικοχαμένης γυναίκας, Κωνσταντίνος Βουτετάκης, ο οποίος θέλησε να διευκρινιστεί, πως η γυναίκα δεν είχα κανένα πρόβλημα υγείας, ούτε ήταν ανήμπορη να κινηθεί, όπως θα μπορούσαν πολλοί να υποθέσουν, βλέποντας την ηλικία της.

«Πρώτον, θα ήθελα να γίνει κατανοητό από όλους μας, επειδή βλέπω να γράφετε “οι συγγενείς της 72χρονης” και μπορεί να δημιουργείται λανθασμένη εικόνα, ότι επρόκειτο για μια ηλικιωμένη γυναίκα που με δυσκολία μπορεί να δει και να περάσει τον δρόμο. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν ισχύει αυτό και θέλω να αποκατασταθεί αυτό, γιατί μπορεί να δώσει άλλοθι σε ανθρώπους που κάνουν τέτοιες εγκληματικές δράσεις στον δρόμο. Μιλάμε για μία γυναίκα υπερδραστήρια, η οποία γυμναζόταν καθημερινά, περπατούσε πολλά χιλιόμετρα. Είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση και κανένα πρόβλημα υγείας. Είχε διανύσει την περιοχή πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι ότι πήγαν πρώτη φορά και δεν ήξερα πού να κοιτάξουν. Είχαν ελέγξει και δεν είδαν απολύτως τίποτα», είπε ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας.

Μάλιστα, οι συγγενείς της ζητούν να ερευνήσουν οι Αρχές, εάν οι δύο μοτοσικλετιστές έκαναν κόντρες. «Μιλάμε για μια απόσταση 300-350 μέτρα, την οποία πρέπει να διάνυσαν οι μηχανές μέσα σε 3,5 με 4 δευτερόλεπτα. Αν το υπολογίσουμε, βγαίνει ότι οι μηχανές πήγαιναν με 200 χλμ. σε μια περιοχή κατοικήσιμη που υπάρχουν διαβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουτετάκης, με τον γιο της 72χρονης να υπογραμμίζει πως «από τη φύση του δυστυχήματος, μιλάμε ξεκάθαρα για κόντρα».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.