ΤΩΡΑ: Μοτοπορεία διανομέων στη Θεσσαλονίκη – “Δεν καίμε αέρα καίμε βενζίνη” (video)

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Μοτοπορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα διανομείς φαγητού στη Θεσσαλονίκη.

Οι διανομείς διαμαρτύρονται για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και ζητούν την καταβολή αποζημιώσεων στους εργοδότες αφού όπως λένε, «τα αυξημένα έξοδα κίνησης μειώνουν το ήδη πενιχρό μεροκάματο έως και 20%».

«Δεν καίμε αέρα, καίμε βενζίνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διανομείς.

«Η σημερινή κινητοποίηση αφορά στα καύσιμα. Η τιμή τους έχει φτάσει στα 2,40€ και ανεβαίνει συνεχώς κάθε μέρα. Αυτό έχει ως αντίκτυπο στο τέλος του μήνα να χρειαζόμαστε 150 – 200€ για να καλύψουμε τα έξοδα των καυσίμων. Οι αμοιβές είναι μέχρι 4€ την ώρα, τα tips έχουν πέσει με αποτέλεσμα να πρέπει να εργάζομαι περίπου 15 ώρες για να πάω έναν αξιοπρεπή μισθό στο σπίτι», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Δημούδης, διανομέας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων του ΣΕΤΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το γεγονός πως τα έξοδα των καυσίμων των διανομέων πρέπει να καλύπτονται από τους εργοδότες κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εργασία στον κλάδο με συνέπεια την εκμετάλλευση.

Επιπλέον ο κ. Δημούδης κατήγγειλε πως ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως η χθεσινή νεροποντή στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι διανομείς εξαναγκάζονται να εργαστούν υπό την απειλή της απόλυσης.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου. Θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.