Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη εννέα σχολές του ΑΠΘ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Υπό κατάληψη τελούν τουλάχιστον εννέα σχολές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μετά από γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν χθες φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, αποφασίστηκε η διήμερη κατάληψη των σχολών τους, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπό κατάληψη τελούν από σήμερα τα τμήματα Πληροφορικής, Βιολογίας, Γεωλογίας, Μαθηματικού, Κινηματογράφου, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.

Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν έως αύριο, όμως οι φοιτητικοί σύλλογοι προμηνύουν νέες καταλήψεις και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Παρόμοιες διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.