Θεσσαλονίκη: Στο Δικαστικό Μέγαρο οι φοιτητές – Συμπαράσταση στους 31 συλληφθέντες του ΑΠΘ (φωτο & video)

|
THESTIVAL TEAM

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία φοιτητών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 31 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές ζητούν την άμεση απελευθέρωση των 31, που έφτασαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο.

Αυτήν την ώρα η Εισαγγελέας μελετά τη δικογραφία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι εκ των δικηγόρων των συλληφθέντων, έχουν δηλώσει την πρόθεση να προβούν σε μηνύσεις για τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν εχθές από την πλευρά της Αστυνομίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 31 συλληφθέντες

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και τα επεισόδια που ακολούθησαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την εκκένωσή του.

Σε βάρος τους, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, φθορές, παράβαση νόμου περί συναθροίσεων, αντίσταση, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία και να αρθεί η κράτησή τους.