Θεσσαλονίκη: Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη – “Stop στην εθνοκάθαρση” – Δείτε βίντεο

Πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και κινείται στο κέντρο της πόλης. Σε αυτήν συμμετέχουν συλλογικότητες, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες της Παλαιστίνης, πανό και πλακάτ ζητώντας «να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα», ενώ κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για φιλοπόλεμο άξονα με το Ισραήλ.
Αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν την πορεία των διαδηλωτών, με την τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με τη κίνησή τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την άνευ προηγούμενου επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, όπου πάνω από 300 άτομα -κυρίως νεαρής ηλικίας- σκοτώθηκαν, ενώ δεκάδες πολίτες του Ισραήλ και άλλων χωρών απήχθησαν.