Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο ανανεωμένος Ιαπωνικός Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Παραδόθηκε το πρωί της Πέμπτης (15/1) ο αναπλασμένος Ιαπωνικός Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Ο Ιαπωνικός Κήπος του Νερού υλοποιήθηκε με δωρεά της Japan Tobacco International.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά την τελετή παράδοσης, «ο Ιαπωνικός Κήπος του Νερού είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη για χρόνια και σήμερα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ανανεωμένος, φωτισμένος και ζωντανός».
Και τόνισε πως «ο κήπος του νερού αλλάζει όψη, αναγεννάται με σεβασμό στην φιλοσοφία της ιαπωνικής κουλτούρας που πλέον εκπροσωπεί, αλλά δεν σταματά με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης και της Νέας Παραλίας. Η ανάπλαση του ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και δεν είναι μια επιφανειακή παρέμβαση».
Ο ανανεωμένος Ιαπωνικός Κήπος του Νερού περιλαμβάνει νέες φυτεύσεις, αναδιαμόρφωση των παρτεριών, βελτίωση της κυκλοφορίας του νερού, καθώς υπήρξε παρέμβαση σε όλο το σύστημα υδροδότησης, ώστε να λειτουργήσει ξανά «όπως του αξίζει», όπως επισήμανε ο κ. Αγγελούδης.
Στον κήπο φυτεύτηκαν κερασιές, διάφορα υδρόβια και υδροχαρή είδη, όπως ιαπωνικά νούφαρα, ίριδες και άλλα, τα οποία θα αρχίσουν τους επόμενους μήνες να αναδύονται στο νερό.
Ο κ. Αγγελούδης ευχαρίστησε τον πρέσβη της Ιαπωνίας και την εταιρεία JTI, η οποία στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικές ευθύνης ανέλαβε την ανάπλαση του κήπου αλλά και τη συντήρησή του για τα επόμενα χρόνια. «Είναι μία κίνηση και για να ανανεώσει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως η σημερινή παράδοση του Ιαπωνικού Κήπου του Νερού εντάσσεται σε μία μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης της Νέας Παραλίας και αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα θα γίνει η παράδοση δύο νέων χώρων πρασίνου, όπου θα γίνει η τοποθέτηση νέων καθιστικών, στο τέλος της Νέας Παραλίας, πριν από το Μέγαρο Μουσικής.

Επίσης, συμπλήρωσε πως τον επόμενο μήνα ο δήμος προχωράει στην συντήρηση του ξύλινου ντεκ της παραλίας «ώστε να παραμένει ασφαλής, λειτουργική και αντάξια της καθημερινής χρήσης που δέχεται από χιλιάδες συμπολίτες μας».

«Η νέα παραλία είναι ο πιο ζωντανός δημόσιος χώρος της Θεσσαλονίκης, ένας χώρος συνάντησης, ξεκούρασης και η ευθύνη μας είναι ξεκάθαρη, να την διατηρούμε λειτουργική, φιλόξενη και σε υψηλό επίπεδο ποιότητας. Ο Ιαπωνικός Κήπος του Νερού είναι σήμερα ξανά εδώ ανοιχτός σε όλους και είναι ένα ακόμα βήμα προς τη Θεσσαλονίκη που θέλουμε, πράσινη, φωτεινή και βιώσιμη», κατέληξε ο κ. Αγγελούδης.
Ο πρέσβης της Ιαπωνίας, Κοίτσι Ίτο, ο οποίος καλημέρισε τους παρευρισκόμενους στα ελληνικά, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρέσβης είπε πως είναι η έκτη επίσκεψή του στην πόλη και υποσχέθηκε στον δήμαρχο πως την επόμενη φορά θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά του για αναψυχή και όχι για δουλειά, χαρακτηρίζοντας την μία από «τις πιο όμορφες πόλεις».

Επίσης, ευχήθηκε ο νέος κήπος να αποτελέσει σημείο συνάντησης των Θεσσαλονικέων και συμβολικός χώρος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιαπωνίας, προσθέτοντας πως η χώρα μας προάγει την ομορφιά και την παράδοση.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, εργασίες παρέμβασης έγιναν και στην πέργκολα που υπάρχει στο σημείο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του και το μεγάλο αναψυκτήριο για να εξυπηρετεί τους επισκέπτες της Νέας Παραλίας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, τον πρέσβη και τα στελέχη της δωρήτριας εταιρείας να φυτεύουν συμβολικά στον χώρο μια κερασιά.
Ακολουθήστε το Thestival στο 




