Θεσσαλονίκη: Με συνθήματα για την Παλαιστίνη οι πορείες για το Πολυτεχνείο (φωτο & video)

|
THESTIVAL TEAM

Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία για την 50η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ξεκίνησε η πορεία. Θα κινηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στο σημείο εκκίνησης.

Στην πορεία πρωτοστατεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974. Συμμετέχουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αριστερές οργανώσεις, κόμματα της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην πορεία οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα για το Πολυτεχνείο, αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, λόγω του πολέμου με το Ισραήλ. Σημειώνεται πως αρκετοί διαδηλωτές κρατούν παλαιστινιακές σημαίες.

Σημειώνεται πως οι κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν απομακρυνθεί από συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα έχουν κατεβάσει τα στόρια τους, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Δείτε βίντεο:

“Τα 50 χρόνια είναι η αρχή, τη μνήμη του Νοέμβρη κρατάμε ζωντανή”

Σε κοντινή απόσταση, ακολουθεί το δεύτερο μπλοκ της μεγάλης πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε αυτό συμμετέχουν συλλογικότητες, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στον χώρο αυτό καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε ένα από τα πανό τους αναγράφεται το εξής: “Τα 50 χρόνια είναι η αρχή, τη μνήμη του Νοέμβρη κρατάμε ζωντανή“.

Παραπλεύρως της πορείας βρίσκονται μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.