Θεσσαλονίκη: Μαθητές από το Ωραιόκαστρο ξεκίνησαν εκστρατεία για να έχουν πόσιμο νερό κάτοικοι περιοχής στο Κονγκό

|
THESTIVAL TEAM

Με το σύνθημα «Φέτος να γίνουμε εμείς σταγόνες νερού που θα ξεδιψάνε παιδιά!», μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου ξεκίνησαν εκστρατεία για να συγκεντρωθούν χρήματα και να γίνει γεώτρηση σε περιοχή του Κονγκό, με στόχο οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Οι μαθητές της Β1 τάξης – μέλη του Ομίλου Εθελοντισμού του σχολείου συνοδευόμενα από τον καθηγητή Νίκο Νταμπαλή επισκέφθηκαν το πρωί το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων που διοργανώνουν για να κάνουν ευρύτερα γνωστή την εκστρατεία τους.

Τους μαθητές υποδέχθηκαν και συνομίλησαν μαζί τους οι αντιδήμαρχοι Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας, Προστασίας Ζώων Συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου, Διαχείρισης Κρίσεων, Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Δημητριάδου, Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Χριστίνα Ζάπρα και η γενική γραμματέας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αναστασία Σισμανίδου.

Όπως ανέφεραν οι μαθητές, ο Όμιλος Εθελοντισμού του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου ξεκίνησε την εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου στο θέμα της σωστής χρήσης του νερού και στην ενθάρρυνσή τους να συνεισφέρουν, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα και να γίνει γεώτρηση στην περιοχή Μπούνια στο βορειοανατολικό Κονγκό.

«Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί η γεώτρηση σε δομή προσφύγων στην περιοχή Μπούνια, όπου ζουν χωρίς πόσιμο καθαρό νερό 14.178 άτομα εκ των οποίων περίπου 10.000 παιδιά! Στόχο έχουμε να ξεδιψάσουν», τόνισαν οι μαθητές.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την ευθύνη της Ιεράς Επισκοπής Κισανγκάνι, σε συνεργασία με τον Επίσκοπο Κισανγκάνι κ. Πολύκαρπο, και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις καθηγήτριες Ευαγγελία Κισλά και Φωτεινή Τσιφουντίδου.

Τα παιδιά διενεργούν λαχειοφόρο αγορά για να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείται για να γίνει η γεώτρηση. Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (μαθητές Β1 Τάξης – email σχολείου: mail@2gym-oraiok.thess.sch.gr) και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.