Θεσσαλονίκη: Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να μπορέσουν τα παιδιά να δώσουν πανελλήνιες (video)

Φωτογραφία: ΕΡΤ
|
THESTIVAL TEAM

Με ανεμιστήρες από τα σπίτια τους έφτασαν σήμερα γονείς σε εξεταστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Οι Πανελλήνιες συνεχίζονται και ο καύσωνας προκαλεί μια επιπλέον δυσκολία στους υποψήφιους.

Η ζέστη είναι αφόρητη στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί. Ο ήλιος σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μετέτρεψε αίθουσες σε «φούρνους» με τους υποψήφιους να πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι και να σκεφτούν τις απαντήσεις στα θέματα.

Το 5ο Λύκειο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια 10ετια σε προκάτ αίθουσες. Σε καμία από αυτές τις αίθουσες δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχει καν ανεμιστήρες.

Η διεύθυνση του σχολείου είπε στους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες για να μπορέσουν να αντέξουν την σημερινή εξέταση και να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα οι μαθητές. Έτσι από νωρίς το πρωί, όπως φαίνεται στην εικόνα της ΕΡΤ, γονείς και μαθητές μπήκαν στο σχολείο με ανεμιστήρες στα χέρια, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες για τις εξετάσεις.

Με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο μέχρι τις 11.30 π.μ. εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών που προβλέπονται.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.