Θεσσαλονίκη: “Φως” σε έναν 11χρονο χάρισε με τον κερατοειδή του ο 14χρονος που πνίγηκε στον Άραχθο – Στο Ιπποκράτειο το μόσχευμα ήπατος του 12χρονου

Φωτογραφία: Pixabay
|
THESTIVAL TEAM

«Φως» σε έναν 11χρονο χάρισε με τη δωρεά του ενός κερατοειδή του ο 14χρονος που πνίγηκε πριν λίγες μέρες στον Άραχθο.

Η μεταμόσχευση κερατοειδούς ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με επιτυχία στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επιτυχημένη μεταμόσχευση σε 32χρονο στο Ιπποκράτειο – Έλαβε τον νεφρό του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο

«Η επέμβαση πήγε πάρα πάρα πολύ καλά» ανέφερε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου, ο χειρουργός οφθαλμίατρος Δημήτριος Μικρόπουλος ,σε σύντομη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 11χρονος αντιμετώπιζε πρόβλημα όρασης λόγω «τρύπας» που είχε δημιουργηθεί στον κερατοειδή του.

Στο Ιπποκράτειο το μόσχευμα ήπατος του 12χρονου

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (17/6) το ήπαρ του 12χρονου, για να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση σε ένα νεαρό άνδρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το νοσοκομείο ήταν ήδη σε ετοιμότητα και είχε ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης ήπατος από τον 19χρονο λήπτη.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, έφτασε το ήπαρ του 12χρονου Νίσι στο νοσοκομείο με δύο ασθενοφόρα τα οποίο παρέλαβαν το μόσχευμα από το αεροδρόμιο Μακεδονία, συνοδεία ενός περιπολικού και οκτώ δικυκλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσα σε εννέα λεπτά έφθασε το μόσχευμα και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η μεταμόσχευση ήπατος στο 19χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η επέμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 6 το απόγευμα. Στο μεταξύ καλά εξελίσσεται η υγεία του 32χρονου στον οποίο μεταμοσχεύτηκε χθες ο νεφρός του 14χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τον 12χρονο.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.