Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά στο Δρόμο

|
THESTIVAL TEAM

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά στο Δρόμο», όπως έχει καθιερωθεί η 12η Απριλίου, το Κέντρο Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) της ΑΡΣΙΣ διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (μπροστά στο γλυπτό Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου).

«Η παιδικότητα δεν εξαργυρώνεται» είναι το κεντρικό μήνυμα της «Παγκόσμιας Ημέρας για τα Παιδιά στο Δρόμο» που έχει καθιερωθεί ώστε να τονίζεται η ανάγκη προστασίας και υποστήριξης των παιδιών που ζουν ή και εργάζονται στο δρόμο, στερούνται βασικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την περίθαλψη και το παιχνίδι, και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται και η τροχήλατη εκπαιδευτική κατασκευή του Κινητού Σχολείου (MobileSchool) που λειτουργεί η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης στο Δρόμο (Streetwork) του ΚΥΝ της ΑΡΣΙΣ και έχει σκοπό να εντοπίσει και να κινητοποιήσει παιδιά και τις οικογένειές τους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ώστε να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.