Θεσσαλονίκη: Δράση ενημέρωσης στο κέντρο για την πρόληψη της θερμοπληξίας από την Κλινική Κυανούς Σταυρός

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της θερμοπληξίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η δράση διοργανώθηκε από την Κλινική Κυανούς Σταυρός του Ομίλου Ημιθέα, σε συνεργασία με τους Εθελοντές του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένο προσωπικό της Κλινικής ενημέρωσε τους πολίτες για τα μέτρα πρόληψης της θερμοπληξίας, την αναγνώριση των συμπτωμάτων και τις ενδεδειγμένες ενέργειες αντιμετώπισης, ενώ διένειμε και ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες συμβουλές προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού και αντηλιακών προϊόντων στους διερχόμενους πολίτες, ενισχύοντας την προσπάθεια πρόληψης των επιπτώσεων του καύσωνα και προάγοντας τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης και της αποτελεσματικής προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί η Κλινική Κυανούς Σταυρός, αναδεικνύοντας τη σημασία της ενημέρωσης και της έγκαιρης λήψης μέτρων προστασίας, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

“Στα πλαίσια κοινωνικών δράσεων, ο Κυανούς Σταυρός, μέλος του Ομίλου Ημιθέα, αποφάσισε να προβεί σε μία εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού, να έρθουμε κοντά στο κοινό για να τους ενημερώσουμε για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης του καύσωνα που λόγω διαφόρων περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι πάρα πολύ μεγάλοι και ισχυροί ειδικά στη χώρα μας. Επομένως τους δίνουμε νερό, τους δίνουμε συμβουλές, τους δίνουμε ανεμιστήρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύσκολες και θερμές μέρες. Και ευχαριστούμε πολύ και τον δήμαρχο και την αντιδημαρχία για τη στήριξη και την αιγίδα που μας έδωσε σε αυτή την ωραία δράση”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Κλινικής Κυανούς Σταυρός, Αθανάσιος Κόιος.
“Η σημερινή εκδήλωση θέλει να σηματοδοτήσει την προσπάθεια που κάνει ο Κυανός Σταυρός που είναι μια κλινική με μεγάλη προσφορά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, να ενημερώσει τους συμπολίτες μας ότι πραγματικά πρέπει να προσέχουν αυτές τις ζεστές μέρες και ιδίως τις ημέρες του καύσωνα. Να φοράμε ανοιχτά ρούχα, να προστατευόμαστε από τον ήλιο, να πίνουμε πάρα πολλά νερά”, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σκούτας.
“Σήμερα σε συνεργασία με τον Κυανό Σταυρό κάνουμε μια εκστρατεία κατά της ηλίασης και της θερμοπληξίας. Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης πώς μπορούν να αποφύγουν τις συγκεκριμένες παθήσεις”, ανέφερε από την πλευρά του ο εκπαιδευτής πρώτων βοηθείων στην ΕΠΟΜΕΑ του Δήμου, Γιάννης Μέντης.
Σε ανακοίνωσή της η Κλινική Κυανούς Σταυρός εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τους Εθελοντές του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία και την υποστήριξή τους, καθώς και προς τις εταιρείες ΔΙΟΣ για τη χορηγία εμφιαλωμένου νερού, Frezyderm για τη χορηγία αντηλιακών προϊόντων και Print Mall για τη χορηγία της εκτύπωσης του ενημερωτικού υλικού.







